tirsdag 31. desember 2013

Nyttårsaften i Bequia

I dag ble det litt mer Caribia slik vi har ventet på.   St Lucia var OK, men ikke mer enn det. Var for mye mas fra lokale båter om vi skulle kjøpe noe.  Tålmodigheten til skipperen ble virkelig satt på prøve. (for spesielt interesserte kan jeg besvare dette utenfor bloggen….ingen god reklame for St Lucia i alle fall)
Nåvell, vi seilte med god klaring av St Vincent rett til Bequia. Var masse rak uttenfor St Vincent etter flommen så vi måtte ha en mann på bauen for å speide. Det har vært ruskete, og 5 personer omkom på St Lucia ( 4 like innenfor der vi lå) under ‘stormen’ julekvelden, så det har ikke vært vanlig vær.

Her på Bequia har vi droppet anker, og vi ligger fint for svai utenfor ei kjempefin strand. Det er helt klart i vannet, 5m dypt her båten ligger, og fint å snorkle.
 
Det har blåst mye, men i dag roet det seg til en mer behagelig bris, og samtidig nok til at vindmølla lader strøm. En takk til Kjetil fra Caspara ( de var her i 2010) som anbefalte den typen vi har. Vi hører ikke vår, men hender seg vi hører støyen fra andre vindmøller som er montert på båter langt unna vår.

I dag kjørte vi jolla inn til  ‘sentrum’ og shoppet litt mat (butikken er ikke helt som i Norge, men de hadde da mye mat).  Mener det skal bo 5000 på denne øya. Etterpå har vi vært på standen og lekt med drager, badet, dykket, ja slik man gjør på stranden.  Jentene har plukket  noen fine små konkylesjell i dag.
Når dere leser dette er det kanskje 2014, men her er klokken bare 17:00 enda, så vi har fortsatt en hel kveld.  Og i kveld skal vi kose oss. Vi savner Emil og Cesilie, men vi antar de blir tatt godt vare på av Inger og Narve i kveld.

Det kommer strakst en/to filmer fra Linn Sofie, men det er ikke enkelt å laste de opp.Her er det riktig fint, Tove er fornøyd......

Endelig ble det 'Caribia' slik vi tenkte det skulle være

Morro med huler og tunneller

Fugledansen i huleåpningen...gale turister på Bequia...

Vi lekte oss en god stund her

Dette er utsikt oppover når man ligger på ryggen i sanden bak grotten

Og så fikk vi endelig testet dragene jeg og Nicoline fikk i julegave.

6 kommentarer:

 1. Godt Nyttår til dere alle! Nå har vi hatt ei time av 2014 allerede! Snømangel i Namsos...

  SvarSlett
  Svar
  1. hei Per Olav, ja du må it snakk, snømangel her å....
   Rigtig Godt Nytt år til dere alle.
   oim

   Slett
 2. Godt Nyttår folkens.
  Godt å høre at dåkk kom dåkk velbærga gjennom uværet. Skulle vel bare mangle når mannskap å båt e så godt forberedt:)
  I Trondheim feira vi tradisjonelt nyttår sammen med våre gode naboer. Vi mått avslutt i "rætt ti" ettesom Lars skoill ta buss t Sverige (for å spæll innebandy) i dag tidli
  Dåkk får ha en fortsatt fantastisk reise. Hils Jack Sparrow fra oss dersom dåkk råke ut for "The Black Pearl" når dåkk først e borti der..

  Terje  SvarSlett
  Svar
  1. hei Terje.
   Jep, vi ska sjå etter Black Pearl. Va to store seilskip, ca som Black Pearl som kom inn og låg i bukta her i natt. Dæm hadd 'ankerlys' på i riggen, et fantastisk syn i mørket. Va bort i mårest. Det va litt spooky, muli nå skumle greia ja så vi må pass oss.
   Rigtig Godt Nytt Nr te dåkk på Byåsen

   oim

   Slett
 3. Godt nyttår til dere! Håper at 2014 blir et strålende fint år.
  I morgen er det striskjorta og havrelefsa igjen da.
  Var mye fyrverkeri på Tøtdal i går, tror de fleste kom fra oppe hos Agnar og Kristin.:-)
  Kos dere og nyt dagene.
  Klem fra astrid

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei du å Godt Nytt år.
   Jada 2014 bi bra år det shu. Nå ska no vi værra hælve åre på tur, høsten på Tøtdal, så det bi bra.
   Vi kjæm på altankaffe på høtta når vi kjæm heim.....

   oim

   Slett

KOMMENTS