søndag 8. desember 2013

15. dag på havet

2 søndag i advent. Vi har tent 2 lys, sunget og slukket de igjen. Etterpå så vi jul med Dennis, en koselig film. Fra 18:00 til 22:00 har George vakt og da er det 'familietid'.

Dagen i dag startet kjempefint med en meget fin solopgang og fine farver. Det har vert fint utover dagen helt til 5-6 tiden. Da om vi inn i et område med kraftig regn/ vindskyer. Vi kom oss igjennom uten å bli truffet, styrte litt zikk zakk. Etter dette kom det jaggu litt motvind. Vi kompenserte  litt medmotorkjøring , greier å utnytte og får genakeren til å stå fint. Det gir bra fart med lite innsats.

Ellers har dagen gått til å rydde opp i tauverk på dekk etc. Tove har vært aktiv og sydd flere puter (men den nye Singeren) og bakt brød og i dag kom endelig delfinene tilbake og hoppet og spratt rundt båten, det var morro. Og i dag så vi  faktisk masta av en seilbåt  langt unna.  Ellers er stille vær ok når man skal etterfylle diesel eller dushe, så i dag ble det dushing av alle mann.

Tove har sjekket bestanden av grønt, status er 30 epler , 15 appelsiner, banan, pluss litt av hvert, så det ser OK ut. Merkelig nok kom det Nordavind, skulle ikke komme vind i kveld, kan aldri stole helt på meldingene…. Vi får bare vente å se hva som dukker opp

Ha en fin søndagskveld.

Ut fra Catara, 16;13N 39.44W  1240nm to go

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

KOMMENTS