torsdag 2. januar 2014

Første Nyttårsdag

Ingen nyttårshopprenn i dag her nei, snømangel i Bequia. 

Men de lokale feirer nyttårsaften omtrent som vi, men det er kun ett fyrverkeri. Det er sponset av matvarebutikken og jernvaren ellers mest fra noen rike innbyggere (utlendinger). Fant ut av dette på customs og Imigrasjonskontoret som vi må inn på ved ankomst. Kontoret var forøvrig var meget effektivt drevet og hadde meget hyggelige folk. Vi liker allerede Bequia meget godt.

Vi feiret kvelden i båten, med god mat og drikke, og den gamle gode film klassikeren  Tante Pose startet hos oss kl 21:30. Tante Pose er en fantastisk gammel film, har sett den siden jeg var guttunge (da var det tante pose og Leif Justers fjols til fjels som gikk på TV…..) og jeg var så heldig å få den  på DVD fra min gode venn Terje (i julegave) for mange år siden. Så Terje, du reddet nyttårsaften i Caribia….  Nå synes jentene også at den er moro, ja oberstens kneppkaker er ikke bare bare….


Kl 12:00 ulte det tåkehorn fra alle båter i bukta, og det lokale fyrverkeriet startet. Vi satt på fordekket å så på. Det var vel nesten som å være på Tøttdal, men de varte litt lengre enn de batteriene vi og Kay har, ellers ikke veldig ulikt, dvs det var meget bra.

Partyfaktoren var høy helt til kl 24:00. 


Tove prøvde å ta bilde av fyrverkeriet, men båten ville ikke ligge stille.....ble mer kunstverk

I dag var vi på bensinjakt, gikk en tur i 'hovedgata', det er den til venstre der kjører bilene. Shell var  desvere stengt i dag, åpner vel når nyttårsfeiringen går ut. I morgen kanskje??

Vi gikk en tur oppover og fant politistasjoinen. Den var da bemannet. Virker vel ikke så trygg kansje, men antar de ikke har så store budsjett til fasadeflikking.  Tove syntes det var merkelig med de spøkelsesaktige gardinene i 2 etg som flagret i vinden. 

Her er H&M avd Bequia, samt Fed Ex avdelingen. Dog, det er koselig her og vi føler oss trygge.
Terje, denne ligner vel litt på Black Pearl. Kom sigende inn i bukta og slapp anker i kveld like før lyset forsvant.....uhuu...


3 kommentarer:

 1. Hei, å godt nyttår te aill på Catara, håpi fortsættelsa bli topp å :) Vart itj nå nyttårshoppreinn på oss heiller. Vi feira nyttårsaftn te fjells i høtta med rakætta å ainna salutta som vanli, Knut A. å gutan va å me. i mangel på snø å is, vart det feskekonkurranse me kastslukstang i stan ferr hoppreinn. Ingen fangst, men spesielt læll når ein sjer på kalændern. I dag e kvardan kommi over oss ijæn å både trøtte og delvis opplagte lærera å eleva e godt i gang ijæn. Rækni me du Nicoline ligg godt an me skolarbe å kainn ferier me go samvittigheit ei go stoinn einda.
  Hilsn Tone

  SvarSlett
  Svar
  1. hei Tone, å godt Nyttår te all dokk.
   Høres ut som dåli skuterfør ja. Men en gåtur the høtta dokkes oppi fjelle e da knallfint.
   Her vi tili opp, veit it koffer, men æ e opp kl 6, å veitan e it så læng ætter dæm heller.
   Nicoline va ferdi me bøkern fer læng sia, men vi har en plan om å repiter litt utpå vårn.
   Ho fikk endel læsestoff te jul når Emil kom, men det hyra it så læng.
   Vi drar vel sørover i dag eller i mårrå, da mesti vi internett fer ei stund.
   Hils alle.

   oim

   Slett
 2. Hei Catara-gjengen. Herlig å sjå kor fint dåkk har det på andre siden av Atlanteren. Nyttårsaften på Nordsihaugen va fin den å. Myttji raketta på Steinkjer. Her va vi 15 til bords med humøret på topp. Vi ønsker dere alle et riktig Godt Nytt År!! Måtte lykke og hell følge dere videre også :-) Aino og Roar

  SvarSlett

KOMMENTS