onsdag 4. desember 2013

11. dag på havet

En ny fin dag, mere sol og blå himmel, kun noen lette godværsskyer. Sjøen er fin, kun litt dønninger på 1-2m, det er tilnærmet flatt hav. Natt til i dag var like fin som de før, stjernehimmel, sol og måne opp og ned. Skulle tro de så likedann ut hver dag, men neida, det er nesten som å se på delfiner, blir aldri lei. Har fått bra rytme på nattevaktene nå, er vel mine som sklir litt ut i begge retninger. Er vel fordi jeg oftest er på dekk å justerer, endrer eller skifter seil/tau.

Dagen i dag har gått med på å trimme seil og utbedre kjøleelementet. Vinden er dessverre meget svak og skifter litt retning, så det må justeres. Og vi har god bruk for kjøleboksen. Vi har seilt i hele dag med vår nye Code 1, et lettvindsseil for litt høyere vinkler enn en vanlig  genaker. Det har fungert utrolig bra, selv om dette er nytt for oss. Ser at den orginale løsningen fra Selden på genakerspydet er for dårlig, så det blir en jobb i morgen tidlig når lyset kommer. Tauet gnikkes i filler over tid.

Ellers har vi montert 2 pc vifter på kjølemotoren, en for å kjøle ned motoren og en for å dra ut varmlufta. Det ser ut til å fungere, nå kjøler den iallefall, får håpe det holder  helt inn.

Det virker stillere her ute, ikke delfiner ei helle mye flyvefisk. Flyvefisk var det masse v i nærheten av Cap verde. Nesten så en måtte stå på vakt med slalombriller. De kommer som en rakett inn i båten.  Jeg hadde 2 fisker som buklandet oppe på cocpittaket på min vakt. Du store hvor det bråkte der oppe når vingene slo i taket i et forsøk på å lette. I følge vår venn fra Stavanger som vi møtte i Ulsteinvik, så er de godt spisende, og det tror vi på. Ligner litt på ei sild med vinger fra en gråspurv. 

Ingen flyvefisk, men i dag hadde vi 'seigryte', med dorado. Det var fantastisk godt. Takk til mormor som lærte jentene å koke denne gryta, den er helt rå, spesielt med dorado da.

Vår største bekymring nå er lite vind. Vi vil frem, men den ellers så stødige passatvinden har ikke kommet. Ser at det i helga og mandag vil bli helt vindstille over her. Det er ikke så moro. Vi har jo med litt diesel, men det er en dråpe i havet mot de distansene som er her.  Belle vil prøve å seile på vindvinkelen og er nå på tur nordover, vi holder kursen rett frem. Vi har litt mer diesel enn de.

Er vel litt kjipt hvis de har ryddet målområdet til vi kommer over….. Men vi får satse på mer vind og rask seilas siste uka. 

Ut fra Catara, 16;36N, 31;46W.

 

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

KOMMENTS