onsdag 25. desember 2013

1. Juledag og været har lagt seg

Dette ble virkelig en annerledes julekveld. Milde makrell som det regnet, lynte og tordnet. Har vel aldri opplevd lignende. Hvem kunne tro at gummibåten kunne regne full på 3 timer. Like etter middag måtte jeg påny å øse jolla, da var vannet opp til motoren, sikkert 200 liter, men da begynte det å avta heldigvis. 
Og lyden av regnet som trommet på telttaket over cocpit var så øredøvende at vi måtte lukke alle luker mot cocpit for å stenge bråket ute. Lynet var så intens at det så ut som strobe lys, delvis flere blink per sekund, og det tordnet i ett en periode. Men vi lå godt plassert, denne bukta er skånet fra det meste av uvær. Vi var heldige som lå i båten, på land var det store oversvømmelser.
Men det visste vi ingenting om i går kveld. Da feiret vi julekveld og koste oss skikkelig. Vi trakk for alle gardiner, satte på julemusikk, da hørte vi ikke drittværet. Det var ikke vind her vi lå så vi lå helt rolig.
Ribba ble knakende god, alt av tilbehør hadde berget overfarten så det ble en skikkelig julemiddag.
Det eneste som er forskjellig må vel være at juletreet var lite. I år satte vi juletreet oppå gavene istedet for å putte gavene under treet. Varmt var det, men det er det jaggu hjemme hos oss i jula også, så det er vi vant til.
Tusen takk til tante som sendt med oss en diger sekk med gaver når vi dro. Vi syntes da det var i meste laget, men du verden hvor stas det var i går kveld.

Vi har hatt en diskusjon med Terje om sledeføret i Caribia, men han var sikker på at Rudolf var komfortabel med Caribia, og han hadde rett. Selv i det forferdlige været vi hadde kom selveste nissen ramlende ned igjennom luka i forpiggen. Det som var rart var at han snakket engelsk, hørtes litt ut som Thor Heyerdal, må tro hvor nissen han har lært å snakke engelsk. 
Nåvel, Nissen fikk en velfortjent Akevitt før han forsvant opp gjennom luka igjen. 

Joda, julekveld i Caribia anbefales virkelig. Det var skikkelig kos.


Pepperkakehust måtte dessverre  rives ganske raskt da konstruksjonen ikke holdt. Veggene ble 'myke', kanskje noe med luftfuktigheten??,  Men det smakte da mye bedre enn normalt da det for en gangs skyld var fersk bakst.

Ikke ofte vi dusjer ute julekvelden. Det regnet nok til å ta en dusj, og i jolla var det
 flust med ekstra vann, funket fint det. Senere på kvelden kunne vi bruke
jolla som badekar, den regnet full.

Og her har vi beviset. Nissen finnes. Denne nissen kommer også til oss i Ottarstu, så det så.

Av Linn Sofie fikk vi alle partyringer, det var stas. Tok noen bilder i cocpit når været hadde roet seg litt. 

1 kommentar:

 1. Hei på dere!
  Ser ut til at dere har hatt en fin julekveld. Julebadet ute og nissen på besøk, slett ikke verst.
  Her har vi hatt 1.juledagsmiddag i hytta. Mor Reidun, ELNA , Helge og Håvard.
  Tar delfiakaken nå.
  Her er vårtemperatur, hele 7 varmegrader.
  Alle hilser varmt til dere.
  Juleklem fra Astrid og gjestene.

  SvarSlett

KOMMENTS