torsdag 5. desember 2013

12. dag på havet

Vi så et frakteskip i dag tidlig, det er alt vi har observert siste døgn. Vi er vel en av få som går direkte på målet med vinden rett i rompa. Belle seilte med oss en stund, men deres enorme genaker på 160kmv (også kalt red devel) ville ikke seile så platt, så de gikk på vinden og forsvant opp nord. Der skal det vist være flere båter. Før vi dro bygde vi om riggen slik at vi enkelt kan spre 2 forseil. Dvs 2 spribommer og 2 forseil, trimmes fra cocpit. Dette er fantastisk enkelt med jevn fin pasatvind. Så nå er det bare litt mer vind vi trenger. Båten går som på skinner rett mot St Lucia. Dette er nesten som å ta bussen til Trondheim, men hvor sjåføren ikke har skiftet gir enda…...bare vent til det kommer litt mer vind….

Men vi klager ikke, det er sommer og sol og fin bris. Bølgene har bygd seg opp litt så vi har nå 3-4m med lange dønninger.  Har ikke fått noe fisk i det siste heller, mystisk. Men jeg måtte plukke et par flyvefisk av dekket i dag. Det er så mye 'silderist'  fra flyvefisken enkelte plasser at det ser ut som vi har fisket sild.

 Jeg har et prosjekt med ombygging av feste av Code 1 seilet, og noen flere vifter skal opp, så får da dagene til å gå. De andre ser ut til å ha tatt en liten siesta under taket i cocpit akkurat nå. Vi har akkurat spist nystekte boller, mmm det er snadder. Men vi sparer på den gode kaffen, så kaffen er desverre så som så, men vi gleder oss til jul, da blir det RØD COOP...YES.

Ellers går det på julefilmer for å holde julestemningen i ånde. Ja vi har selvfølgelig lagd en slik Tøflus appelsin med nellikspiker i…….dufter godt.

Ut fra Catara, 16:35N, 33:17W,  1615nm til St Lucia.  (det er jaggu langt over dette sundet ja)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

KOMMENTS