fredag 13. desember 2013

20 Dag på havet, og Fredagsquiz

Da var det jaggu fredag igjen, og det betyr quiz.

QUIZ: 5 'brødre' gikk gjennom samme 'dør', 5 'brødre' kom inn i hvert sitt 'rom'   …….Hva er det?

NB: VI kan ikke lese svar sendt til vår hjemmeside før vi kommer frem.

(tips, noe man trenger når det er kaldt)

Antar at dere der hjemme går St Lucia tog i dag. Tror ikke vi skal gå tog her ute, men vi skal bake luzzebåter til 'kosetimen' kl 18:00. Tror vi går et lite tog i Santa Lucia når vi kommer dit om ca 3 dager, det blir feiring det. Ellers holder vinden seg, dvs det begynner å dukke opp småproblemer. Fikk mail om en båt som hadde brukket masta, trengte mer diesel, men de ligger bak oss så vi får ikke til å hjelpe. Kommer oss ikke mot denne vinden.  Ellers vet vi om en båt som har mistet autopiloten osv.  Vi har vært forskånet mot problemer så langt…bank i skutesiden…

Denne vinden og sjøen røyner på utstyret, men vi synes det er en herlig seilas. Catara Danser elegant med sjøene rett mot St Lucia. Seilføringen vi benytter hjelper oss så vi ikke girer så ille, men vi har da noen snutt og bikk vi også. Men riggen gjør skuta sikrere da baugen alltid trekkes med vinden.

I natt var det en fantastisk stjernenatt. Jeg og Tove satt oppe til kl 04:00 og så på stjernene, og brukte et program på i-padn for å finne ut hva de het etc. Morro at karlsongsvogna her nede står i motbakke, dvs håndtaket nesten ned i sjøen og så går den rett opp. Månen ser heller ikke likedan ut her, her ser den faktisk ut som en sammenklemt uformelig ostebit, ikke en slik pen buet månefar som vi har. Nei det var en kjempenatt, og så gikk Catara fremover med full fart, tror hun lengter etter en lun ankerplass…..

I dag har det vært bare vellstand, har ikke slappet av så mye i cocpit siden vi dro. Seilene står godt, og båten sklir av gårde i god fart. Helt motsatt av tidligere da jeg måtte jobbe hele dagen for å få fremdrift. Ellers så kom Tove akkurat ut av dusjen, og det vaskes klær bak på båten, så ja livet går sin vante gang om bord.  Nå gleder vi oss til middag og så lussekatter (eller båter) etterpå.

Ca 3 dager igjen, og vi mangler ingenting. Masse mat (kjøtt i fryseren enda) masse vann (lager etter hvert da) og fortsatt masse diesel om bord. Mulig vi har tatt med litt for mye, vannlinjen forsvant i alle fall før avgang, men pytt, vi tenker ikke så mye på tyngde og saktere fremdrift, denne båten er så tung uansett så det betyr lite.  

Litt rart å tenke på at dette eventyret på havet sannsynlig er over om 3 dager. Men det skal bli godt å komme til land da, men først skal vi feire helg på havet mens vi seiler mot St Lucia.

1 kommentar:

 1. Hei te dåkk tøffinga :)
  Svare på quiz'n må værra hanska (uunværli ferr oss oppi nord no, eiller det går vel mæst på tøva oillvåtta).
  Speinnanes å følg dåkk dag derr dag på seilasn, imponeranes kor døkti å sekker dåkk e, å flotte reisebrev kvar dag!
  Her e julestria i foill gang; gavepapir, mjølstøv å grønnsåp i skjønn ferening mens storman skifti på å håill julstæmninga på avstainn. Men jul bli det i år å.
  Lykke te me siste etappe (dein e vel over når dåkk les herre).
  Hilsen Tone

  SvarSlett

KOMMENTS