søndag 1. desember 2013

8. dag underveis og vi ser land

Det er 1. Søndag i advent, adventskalenderen er kommet frem og LS og N har åpnet første luke. Jeg er litt misfornøyd da jeg ikke har fått egen i år. Vi er 300nm ut fra Afrikakysten og det er varmt, ja så varmt at det er skummelt for sjokoladen i adventskalenderen.  Siste natt gikk greit. Zafir bestemte seg for å gå direkte, så i natt så vi ikke et eneste lys. Første del av natten var alt bare beksort, så ikke forskjell på hav og himmel. Så klarnet det opp og ble en fantastisk stjerne himmel. God vind og fin bør var det i hele natt, ja i dag også. Det eneste dumme er at vinden ikke bestemmer seg på retning. Når den skifter er vi frem på dekk og bytte over seil og spridebommer. Det er ikke alltid bare bare i 4m skummende bølger. Har hatt jevt mye sjø den siste tiden pga mye vind.  Men jeg har jaggu fått mye gratis aerobic trening der fremme på dekk under festing av  tau og  spridebommer. Tror at  balansen blir utrolig bra før vi kommer hjem.

Her står solen og månen opp neste n samtidig, månen en halvtime før. Så månen så vi ikke før i syvtiden i mårest da den steg opp.  Men 2 timer etter soloppgang er det fisketid sier LS. Og det stemmer bra.  Linn Sofie har lest utrolig mye teori om Dorado og har hatt en stor rugg på ønskelisten. I dag var bege stengene  ladet med sluker som LS har bygd om , nå med stålwaier og større krok. Rosa, favorittfarven.

Akkurat 2 t etter soloppgang smeller det på fisk på ene stangen, den slipper, men den andre snella hyler, det er en kjemperugg som ruser ut snøret. Seilene reves og vi begynner innsveivinga som tar utrolig lang tid. Det er en kjempstor dorado, men vi mistet den dessverre (snøre røk) da vi skulle ha den oppi båten.  Vi får skylde på klepperen (skipperen) som sløste bort denne ruggen. Det var en hannfisk med skikkelig pannebrask, fillern å.

Men 5 min senere napper det igjen, denne gangen gikk alt som det skulle, klepperen fikk halt inn en fin 2,5kg dorado hunnfisk. Ble da litt plaster på såret.

Like etter ser vi land,  Cape Verde. Skal bli moro å se igjen noen av de andre som ligger der allerede.

Dette ble/ blir en andeledes 1 Søndag i advent.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

KOMMENTS