onsdag 11. desember 2013

18. Dag på havet

Tusen takk for alle meldinger, men HUSK Å SKRIV PÅ DITT NAVN , FIKK 4 mld UTEN NAVN I GÅR ….TROR VI VET FRA HVEM; MEN IKKE SIKKER, mer morro hvis vi er sikker på hvem som sender de.

Skulle vel tro at alle dager ble like, men det er de faktisk ikke. Ingen dag er lik, utrolig. Ellers lurte også vi på hvordan det ville bli å bo i båten på havet så lenge. Vel, du blir vant til det og da tenker en ikke så mye på det. Tante Turid lurte fælt på dette med bølger, vel man venner seg til havet og bølger etter hvert. Etter hvert stoler man på båten sin og synes man har en god båt (tror alle gjør det)  De første gangene man ser en 5meter bølge som skummer på toppen komme rullenede inn bakfra ( masse støy også faktisk) lurer man på om den fyller cocpit med vann, men neida, det går alltid bra med mindre den bryter. Men vi har satt inn en luke mot lugarene sånn at i tilfelle det kommer vann inn stopper det i cocpit og renner ut igjen (helt vanlig på disse båtene).  Men det var en liten bølge som slo inn og fylte skoene mine som stod bak på dekk for ikke lenge siden. Møkkabølge asså.

I går var en rar dag, vinden startet så bra på morgenen, så døde den helt bort. Tror det måtte være et lokalt fenomen for de like sør for oss seilte kjempebra. Men den kom tilbake utpå kvelden, og da med et smell. Pang, 15sm (kuling) og det tok ikke lang tid før sjøen bygde seg opp den og. Det ble noe urolig i båten (vanskelig å bevege seg til tider) dette fra bølgene. Men det ble bedre etter hvert når bølgene ble jevnt store, ikke store og små i forskjellige retninger. Vi måtte seile rolig da det var litt vanskelig  å styre, men det er helt normalt og ikke farlig. Vinden roet seg utover natten og var ikke mer enn 11sm på morgenkvisten.

Fikk en morsom mail fra vår gode venn Svein fra Lykkelia som fortalte at han ikke trengte å søke på Catara, han klikket på den retteste streken, og der var vi. Det stemmer nok bra. Vi går strake veien til St Lucia. De som går opp og ned gjør det for å vinne fart og  komme fortere frem. Er en del fart å hente på det, men vi er ikke så flink til slikt. Uten spinnaker og genaker  oppe ( vi har genaker men velger å seile helt safe) langer vi nå ut mot St. Lucia, og vi synes det går så det suser vi.

Ellers prøver vi å holde julestemningen oppe, men ikke like enkelt, det er varmt, sol og sommer.

Ut fra Catara,  15;45N 46;34W

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

KOMMENTS