tirsdag 10. desember 2013

17. dag på havet, HALVEIS OVER FRA CapVerde

Hei igjen, nå skal jeg prøve å skrive litt tidligere på dagen, før jeg blir for trett. I går kveld sovnet jeg flere ganger ved PC'n og greide å slette alt som var skrevet før det ble lastet opp.  Måtte skrive på ny, og da ble det kortversjonen. Ellers må vi bare si takk til tante kristin som er så flink til å holde oss oppdattert på status ARC. Vi har oppdaget at vi får mail med posisjon båter, så nå har LS begynt å sjekke også. Er en kryptisk liste så jeg gidder ikke. Ser hvem som ligger til kai når vi kommer frem. Ellers er vi i kontakt med Belle hver dag. Ingen forstår hvorfor de ble etter, de seiler jo fortere enn oss.

JIPPI vi er halvveis mellom Cap Verde og Saint Lucia i Caribia, dvs midt på havet. Kun  1015 nm til St Lucia. Det er jo ikke stort……tar jo bare en uke.  I dag skal vi bake kake og feire skikkelig….Hurra.

Ellers:

Vi blir veldig kveldstrett da vi er oppe mye av nettene. Klokken halv ti sover alle unntatt George som er på vakt fra 18:00 til 22:00. Linn Sofie går på først kl 22:00, og hvis det er fint vær tar tove nå en vakt til 2 eller 4, jeg sover i beredskap og prøver å lade batteriene til kulingen kommer. Er varslet kraftig vind i minst 2-3 dager, kansje mer,  med høy sjø. Ikke farlig, bare krevende. Selv nå med bare barnesjø ruller det kraftig noen ganger.  

I natt må det ha rullet godt minst en gang da go-fiskerstanga og lykke sluken til LS var borte. Den står litt på skrå ut i en stang holder bak på båten , med gummi foring innvendig. At den har sklidd ut er nesten rart, da må vi ha ligget voldsomt på skrå.  Men det hender det kommer en og annen merkelig båre som bikker båten helt på siden, men båten retter seg alltid pent og rolig opp igjen så ingen fare.

Ellers er det akkurat nå veldig fint, litt liten fart da vinden faktisk har avtatt. Det skal øke, men i natt kl 01:00 døde vinden helt der vi var, absolutt vindstille. Jeg var opp og tok inn seilene og det var magisk stemning. Har aldri sett himmelen og havet så lyst siden vi dro. Det var ikke en sky, men stjerner og en liten måne, og blikk stille.  Dog, utpå natten kom skyene og de stygge squallene, men vi hold de unna også i natt.  

I går hadde vi en morsom dag  med meget rask  seilas. Catara lå i lange tider godt over 8kt, ellers jevnt 7-7,5. Det var moro. Tok mange mil da. Men vi tør ikke seile slik om natten , så vi har  igjen gått over til 'safe' rigg. Splittseil, traust og litt langsomt, men sikkert og enkelt.  Blir litt blitt av basillen om å race de andre, men må ta til fornuft og innse at dette er en familiebåt,  sikkerhet først.

Ellers er det sol også i dag, men vi sitter trygt i skyggen under taket over cocpit, og snart skal det bli kake og noe godt. Hurra for Catara og hennes fantastiske mannskap.

Ut fra Catara , 15;58N,43;39W.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

KOMMENTS