tirsdag 3. desember 2013

10. dag på havet.

Klokka er nå 17:30, sola skinner og vi sitter på ripa å nyter siste rest av dagen. Dagen i dag har vert fantastisk, blå himmel, flatt hav, og LS vi har fått mer Dorado. For å starte med fiskinga først, så slo det på en skikkelig rugg på den ene stangen.  Vi stoppet båten og kjørte den likedann som vi fisker laks i Norge. Den oppfører seg helt likt med laks. Men med rolig sjø var det langt enklere å få den opp i båten. Vi spiste dorado i går, og det blir dorado også i morgen. Belle ligger fortsatt like ved oss. De har stoppet 2 ganger i dag for å bade, så som dere skjønner er vi ikke i regatta modus. Det har vert en fantastisk dag, får håpe vi får mange slike.  Eneste andre båter vi har sett var en tankbåt som skule sør i Afrika.

Når det gjelder det tekniske er det kjøleboksen som nå har streiket. Oppdaget at alt kjøttet var tinet, og at det var varmt i boksen. Ikke den beste plassen å miste kjølekapasiteten, men vi har også et kjøleskap med en liten fryser i så nå har vi flyttet over alt som skal stå kaldt. Har saget noen hull og montert PC vifte for å prøve å kjøle motoren til kjøleboksen, men jeg tror den er ødelagt. Time will show. Det betyr begrenset med kald brus…., og vi må kjøre mer motor for lading da kjøleskapet trekker mer strøm en kjøleboksen. Ikke verre enn det, så det skal gå greit.

Akkurat nå seiler vi med en liten genaker, en Code 1 og delvis revet storseil. Det er nesten ikke vind men det gir oss ca 5-5,5 kn.

Tove og George har vasket klær, og de har hengt opp alt til tørk mellom pålene bak, så vi ser mest ut som et flykningeskip. Håper det tørker fort, men det blir jo straks mørkt så da er det ingen som ser det.

Vaktsystemet er nå satt i system. George går fra 18:00 til 22:00, Tove fra 22:00 til 13:00, jeg fra 13:00 til 16:00, så George igjen til 07:00, så Linn Sofie fra 07:00 til 10:00, så er 4t vakter på dagtid. Vi bytter hvis det er noen som mangler søvn etc.

Håper vi får en like fin natt som i går. Den var helt supert. Det er så mange stjerner at det lyser opp havet når det ikke er skyer. 1829nm til St Lucia.

Ut fra Catara, 16;38N, 29;25W.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

KOMMENTS