torsdag 12. desember 2013

19. Dag på havet.

Vinden holder seg stødig mellom 12 og 15ms, en fin kuling, dvs nok vind. Men da får vi i alle fall mer fart på skuta . Ellers er det fint vær med sol.

Det er vel kokken som sliter mest med så mye vind som nå. Bølgene er nå 4-5m ( ifølge værmeldingen skal de være det) og vi må vel si at det delvis kan være stor bevegelse i båten. Ingenting står i ro, så hvis du setter noe på benken så kan det være borte i neste øyeblikk. I går var det vist de ferdigkappede gullerøttene som stakk av. Ja her om bord det er ikke nok å kunne kokkelere, du må samtidig passe på alle ingrediensene så de ikke stikker av.  Og når maten er ferdig skal den på fat og spises, det er også en utfordring.  Så begynner kampen for å få maten i munnen før den stikker av. For å berge maten på fatet må man ha universalhåndledd som justerer etter  vinklingen på båten.  Og man bør spise fort, det dukker alltid opp en kjempebølge hvert  10 min. Men tross disse utfordringene berger vi riktig så bra og får i oss masse god  mat.

Kokken er stort sett Tove, og hun greier dette fint, men det hender at matvarer stikker av. (Makaroni har en tendens til å dukke opp litt over alt etter en slik tur…..)

Ellers siger vi mot St Lucia.  700nm igjen.  I natt var det stjærneklart til i 2-tia, da kom skyene og masse skvaller  kom feide over båten i 3-4 timer. Men, er bare å reve seil og trekke seg helt oppunder  sprayhooden når det står på. Det blåser stiv kuling til  liten storm og det regner deretter. Men det går alltid over, og så kommer solen frem i 8-tiden, da er det glemt.

Ut fra Catara , 15;31N, 49;14W

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

KOMMENTS