tirsdag 10. desember 2013

16. Dag på havet, svar Quiz

Svaret på Nicolines fredagsquiz er : Melking 

Aino og Roar var raskt ute med spener, men Kai var førstemann med melking

Da har vinden kommet….yep. Fra Nord. Ikke noe varm passatvind nei men orntli nordavind ja. Natt til i dag ble litt spesiell da det var stor bygeaktivitet, eller floing som vi kaller de. Regn å vind i ,massevis. De dukket opp rundt båten som paddehatter, og vi svingte hit og dit og kjørte zik zak i 4 timer. Vi unngikk alle sammen, men det var vel bare flaks, vi lå veldig nærme flere.

I dag tidlig kom nordavinden, faktisk så kraftig at vi har seilt i hele dag sterkt revet. Vi har 3 rev i storseilet og en liten genoa.  Det blir så mye mer komfortabelt i båten.

Dagen i dag har vert meget fin, blå himmel, sol, asurblått hav som bølger seg med hvite skumtopper fra Nordavinden.  Men det er ikke så varmt lengre, men det går meget bra.

Videre utover så øker vinden, og øker mer. Så nå blir det nok vind for alle. De som vil fort frem får slippe ut litt mer seil, vi andre som vil ha det komfortabelt tar inn litt seil. Tror nok det blir litt sprik i båtene nå fremover.  Frem til nå har det handlet om å få max fart av den vesle vinden som var, nå blir det mer om hvor mye seil en tør å sette på.

Men nå har vi akkurat sett 2-3 episoder av Lars Monsen krysser Canada. Resten i morgen, samme tid. Har sett den før , men fy søren for en tøffing han Monsen er, det står det respekt av.

Ut fra Catara 16:03, 42:24

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

KOMMENTS