CATARA


Båten vi seiler er en Bavaria Vision 44, 08. 3 cabin modell. 
Noe mindre enn båten Santa Maria som Columbus seilte over til Caribia med i 1492. Columbus brukte nesten 10 uker fra sør Spania og over, men antar han ikke hadde det så travelt. 
Blir spennende å se hvor lenge denne skuta bruker på å krysse Atlanteren.  
Den seiler bra på slør (vind fra siden/skå bak), men får vi bare platt lens (vind inn rett bak) kan det ta sin tid...ikke den raskest båten da nei. 

NYTT: Det ovenfor ble skrevet tidlig i forbredelsene, men vi fant ut at vi måtte forbedre platt lens seilingen, samt for hardet vær, så vi monterte kuttestag med rulle, lensetakler, og satte ny mindre genoa (høytskåret) samt kutterseil. Vi kjøpte alle nye seil fra Sanders sail i Southamton i UK. Vi monterte to teleskopbommer på skinne for enkel spri av disse til hver side. Det funket utmerket og vi gjorde god fart. Når vinden endelig kom justerte vi oss ned til melom  7,5 til 8,5 kt. Vi ville ikke seile fortere pga sikkerheten. Skuta gikk fort opp mot 10kt, så da var det å reve mere. Siste døgnet på turen over atlanteren slapp vi ut begge seilene og seilte over 200nm på 24 timer. Da gikk vi 2 på vakt hele tiden. Det er vi meget godt fornøyd med. Dog problemet er ikke vinden, men bølgene som bygges opp med vinden. Derfor holdt vi tilbake på farten, safet hele veien.

Ship o hoi.
  

Forhåndsvisning

Catara ved Kai i Nussfjord  Lofoten

Mannskapslunch, neste høst satser vi på lettere bekledning