lørdag 30. november 2013

7. dag på havet

 

Jippi i morgen skal vi se land etter 7 dager på havet. Men  egentlig skulle vi ikke det, vi skulle gå direkte, men men, vi tar en stopp å kjøper is vi, og en svett diesel kan være kjekt. Vet ikke om vi kan stole på stødig passatvind over så greit å ha litt knask for Volvoen vår. Hart hørt at dieselen der nede  er av elendig kvalitet, men vi må vel se selv først. Forøvrig har vi fortsatt 450L diesel i båten, så vi trenger ikke mer men stopper lell.  Den norske båten Zafir har bestemt seg for at han vil gå direkte og ikke stoppe. Hørte noen rykter om at vi ligger godt an blant de norske båtene, men etter en stopp på Cape Verde havner vi vel bakerst igjen (som vi var etter start). Men vi bytter glatt en seilplassering  mot en fin stopp på et spennende sted. Tor det blir fint. Forrige natt var helt grei. Bra med vind og en del sjø. Vi og Zafir gikk med lik fart og retning hele natten (avtalt).  Koselig å ha et lys å se på.

I dag har det vert riktig friskt, vi har sett jevne tall på 14-15 og 16sek/m, mens Zafir har logget topper på 40 knopp (20ms). Det kan hende, vi har ikke fulgt med så godt.  Med vind i kuling styrke kommer også bølgene så det har vært litt tivoli i båten. Men livet går sin gang selv om det meste forflytter seg i takt med neste bølge.

 Spiste middag i cocpit i dag. Nå har det roet seg mye. Ikke noe problemer med båten, alt virker perfekt, spesielt kutterriggen vi monterte før avgang er super.

 

Ship o hoi Catara, 17.43N 17:47W

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

KOMMENTS