fredag 29. november 2013

6. Dag på havet

Dette er vel ikke havet, dette er ned langs kysten av Afrika sier Linn Sofie. Det er jo det, men vi er da 300nm ut fra kysten, ikke langt fra Dakar. En rekker ikke ut hit på en kveldstur nei, så vi kaller det hav vi. Det er fredag, skulle hatt fredagsquiz, men vi velger å kjøre en ny runde på den vi hadde forrige uke. Antar at dere vil endre litt ETA etter det nye rutevalget vårt. Vi kjører safe. En annen Norsk båt måtte rett til havs til unnsetning til en båt som har brekt masten og lå å drev i drittværet. Mye styr. Det er de som skal seile fortest som er der ute å basker. Var enda en båt vi hørte om som måtte snu, de seilte i storm oppe i nord. Det er ikke nødvendig fordi det er spådd lenge før det kommer. Derfor går vi helt ned til Cape Verde, og enda lengre sør før vi krysser. Det blir en mye lengre rute, men vi må se det positive i det. Nå får vi også sett Cape Verde. Vi skal være der Søndag kveld. Ble jaggu en ekstra runde her også, hvis dere ser sporene våre har vi gått øst igjen. Det er fordi det kommer et lite lavtrykk med noe ustabil vind rett opp fra Cape Verde. Vi ligger øst til det har passert i morgen tidlig.

Her vi ligger nå er det nesten som på Tøtdalbukta på en fin sommerdag. Bare krusinger på vannet, varmt, og vi har fiskelykke.  Vi har spist fisk til både middag og lunch, så vi slapp ut den siste vi fikk i kveld. Men skulle gjerne hatt den sværingen som LS mistet tidligere i dag.. Når den tok kjørte den ut 300 m snøre på no time, luktet varmt av snella…bra den ikke skulle videre for dert var ikke mer enn 4-5 m igjen av senen. Mener bestemt det var en sverdfisk. Etter litt basketak hoppet rett opp, ca 100 m bak båten og vekk var den. Det var nedtur. Vi hadde 60cm med ståltråd, og  det var alt for lite. Tabbe.. Hun mistet en stor en i går også så det ble nedtur ja.

Lite vind akkurat nå men vi skal få en fin bris bakfra utover natten. En annen Norsk båt ligger bare 1nm fra oss, ellers ser vi ingen andre. Det er stilt og fredelig. Ellers en normal fredagskveld med Taco, iskald Cola på boks, snoop og kino.  Vi synes vi har det helt topp. Vi kan ikke stikke bort til Naboen, men vi snakker med de på VHF'en. For 20 minutter siden var det noen som slo av lyset, det enten lyst eller mørkt her. Nå gleder vi oss til Cape Verde. Blir nok en del båter som går dit. Regattaen har tatt en ny vending, ble ikke riktig som tenkt pga været. Tror det er mange som nå bare tar resten som en turseilas og stopper på Cape Verde for å kose seg litt der før overfarten.

Special message to Caroline:

George is doing fine, no worris. We'll make sure he gets enough food and drinks and will  return in perfect conditions. It's great to have him here. So far it's only been champaign sailing in nice seas.

Out from Catara, 19:40N, 22:00W

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

KOMMENTS