fredag 22. november 2013

I dag og i morgen, så kaster vi loss

hei igjen

Ja nå er vi litt spente etter 6 uker ved kai.  Tar nok litt tid å venne seg til sjøen igjen. Gikk greit ned hit for da var vi nesten konstant underveis, men etter 3 dager i sjøen bør vi begynne å føle rytmen igjen. For rytme blir det. Er noen digre lavtrykk med storm som herjer nord i atlanteren, og de sender masse sjø nedover til oss, så det blir nok mange fartshumper underveis. 

Skulle tro vi kunne være klare nå, men neida. Merkelig hvor mye som skal skje i siste liten enda vi har jobbet hele tiden. Har litt med deletilgangen også da.
Bare en liten skrue tar nå over en time i kø oppe hos båtbutikken, som faktisk er organisert likedann som gammelbutikken på Tøtdal, dvs da onkelen til far min drev butikk. Det er en en laaaang kjøpmannsdisk med alle varene bak, og så er det en lang diskusjon med hver enkeltkunde, det diskuteres litt historier om seiling etc, mens de andre 50 i kø står tålmodig bak og venter med en kølapp i hånden. Kl 13:00 stenger det meste. Lunch, stengt i 2,5 timer, ikke 2 skiver med brunost nei. Dette er Spania...

Nåvel, men i dag og i morgen blir det travel, etter det er det for sent til å fixe mer. Søndag er det check out og start. Vi satser på at værmeldingen er feil. Det er meldt motvind. Det er 'liten katastrofe'. Vi har ikke diesel for det.

FREDAGS QUIZ:

Dette blir aller sist fredagsquiz fra Gran Canaria.

QUIZ: Vi drar den 24.11, men når kommer vi frem til Saint Lucia i Caribia?

(PS finnes ikke fasitsvar enda....)
                                  
Vi satser på Fin seilas med mange fine vakter.  Med mange fine sol opp/ ned ganger, og ser absolutt frem til å slippe anker på den andre siden.


Ellers har det vært karnevall her. Kjempestas. Morro for store og små. Linn Sofie har flere bilder og mer info, sjekk hennes side, kommer vel etterhvert.


Kapteinen på Catara klar for Karnevall. 


 Dette er ARC arr. komite. Kjempebra arrangsjement og morro

Jentene og 2 av gutta fra Nye Høyder samt Sofie fra Aditi

Catara på turMen ikke bare kos. I dag rubbet og polerte LS hele båten på dekk. det blir bra

Hurra for Sjømannskirken som kom å stekte vaffel til alle norske båter. De hadde med gratise bøker og NORSK kaffe. Vi møtte også Johannes i Puerto Rico (fra sjømannskirka), fantastisk koselig fyr. Så nå har vi fått vaffler og kaffe og nytt misjonsblad fra sjømannskirka som har 25 års jubileum her nede. Kjempestas.

Aditi fra UK har full kontroll før avgang. Er Sofie (veninnen til LS) sin familie som seiler denne. Er en 57 foter. Stor ja...


I dag var det demonstrasjon av redning fra seilbåt og i vannet

Og vi har fått demonstrert div raketter og bluss, her orange røyk.

Visning av flåteåpning var det også. Og alle som ville fikk prøve å entre en flåte, er ikke så enkelt som det ser ut til.

Så var det vask under. Vannet her er  30% kloakk (nesten da) så det gjelder å
minimaliser badetiden under båten. Vi lagde oss en sekk av 3 puter og et fendertrekk
som vi dro under båten fra side til side. Oppdriften presset den mot bunnen.
Dykket ned etterpå og sjekket, det fungerte meget bra.
Fendertrekket så rent ut etterpå, men putene inni var helt grønne.
(Tusen takk til seilbåten Dorry som skulle kaste 3 puter.....kom godt med.)

4 kommentarer:

 1. Hei på dere! Dere kommer til havn 14. Desember :-). Riktig god tur over!!!

  SvarSlett
 2. Hei Catara sailors :)
  Nå nærmer det seg - kast loss - og vi er alle spente på overfarten :) Ønsker dere all verdens hell og lykke til på ferden :) Vi gleder oss med dere!!!
  Når det gjelder denne spesielle quizzen, så tror jeg dere er i havn igjen 2. januar :) Så da er det vel bare å smøre seg med tålmodighet, vente å se, om jeg fikk RETT :o)
  GOD TUR GODTFOLK <3
  Hilsen Grete og Lykkelia :)

  SvarSlett
 3. Hei alle sammen
  Jeg tipper dere er framme 15. desember. På denne måten håer jeg dere får en fin overfart med få hindringer "på veien". Og så unner jeg dere selvfølgelig tid til rundvask, baking av sju slag og høsting av palmejuletre med kokosnøtter til pynt før julefreden senker seg i Karibia. Ønsker dere en riktig god tur på det store hav :) Hilsen Tone

  SvarSlett
 4. Hei, Catara!
  Jeg vil anta dere har ankret opp i Caribien før jul, så jeg tipper 19. desember.
  Ønsker dere alt godt på overfarten :)
  Svein

  SvarSlett

KOMMENTS