onsdag 27. november 2013

3. dag på havet

Dag 3 på havet

Forrige natt ble rolig med greie forhold. Men vinden forsvant etter hvert utover dagen. Mystisk nok så vi 3-4  'lettere' båter seile forbi mens vi skiftet seilføring både titt og ofte.  Ble en jobbig dag med seil. Har brukt mye av dagen på dekk med tauverk , spridebommer  og seil. Problemet er at vinden har skiftet retning  og er for svak. Vi har ingen racing båt og må ha litt vind for å få fart.  

Klokka en nå to på natten  og jeg er på vakt. Ser ett lys (båt) langt unna. Har nå østlig vind fra sahara og klar stjernehimmel.  Månen er halv, dvs det er bare den nederste delen som vises, den øverste halve er bort…..er ikke slik måne hjemme nei. I dag var det sol og varmt, vi så delfiner, sovende månefisk, og vi har fått enda en blekksprut opp på dekk.                          

I går kveld i 8-tiden tok det på stanga til LS. Den dro ut ca 200m line og LS kjempet tappert, men den greide å komme seg løs. Så da ble det kylling til middag i dag.

Ellers har vi hatt nok med elektronisk problemer. Har Raymarine både oppe og nede samt en PC med Olex i reserve. Den ene er nå helt død, den andre har kranglet den også, men virker nå. Sjekket Olex maskinen, der har jaggu GPS signalet forsvunnet. Om ikke det var nok så fikk jeg  problemer  med PC'n i kveld. Etter litt  mekking og om å men  fikk vi da den opp. Har aldri hatt problemer med slikt før...mystisk dette. men, nå frisket det på og vi drar i vei…..

Vi styrer rett mot Cape Verde. Er meldt rolig vær fremover dessverre.

Ship o hoi fra 24:03N, 019:12V.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

KOMMENTS