fredag 15. november 2013

Mener du ikke det ble fredag igjen....

hei igjen

Nå går tiden fort her hos oss, fredag nå alt....det var da som pokker. Her er det mye som skjer nå. Denne uka har det handlet mye om sikkerhet, men masse morro også. Det går også flere foredrag for den som føler en kansje er litt rusten på enkelte områder. Og foredragsholderne er ikke smågutter. I går startet foredragene med Chris Tibbs. Han har seilt rundt jorda 3 ganger, 21 atlanterhavskryssinger, totalt 250000nm. Han kan nok noen triks. 
Vi har også hatt sikkerhetssjekk på båten. Det gikk greit.  Så nå er vi klarert for start, men ikke riktig ferdig med alle gjøremål enda. Er litt blokker, fall og wincher, rensing av watermaker etc. som står igjen.

Men vi må jo ha en QUIZ.

Siden det meste har handlet om sikkerhet denne uka tenkte vi å spørre litt om det evnet.

Hvis vi må gå i redningsflåten har vi 2 bagger som er ferdig pakket med utstyr. Disse henger slik at de er lett å plukke med seg.

QUIZ:  Men hvis du måtte hoppe i redningsflåten i all hast, og ikke hadde en slik bag, hvilke 3-4 ting ville du være sikker på å få med?  (som du anser som viktigst)Vi har 2 slike med forskjellig utstyr.
Hva er i den som er mest viktig??Nicoline pusser det gamle tåkehornet vårt før inspeksjon. Det fikk vi med vår første
båt i 1991, så det har en hedersplass ombord.

Så kom sikkerhetsinspektøren fra ARC med en liste som er ganske lang, men fornuftig. Man bør ikke stikke til havs uten å være forbredt. Det tar ca 1 time å gå over alt.

Alt sjekkes, flåte, vester , antall nødrakketter, ekstra lyspærer, to sett med navigasjonslys, tja, vi må e.g ha 55kJ i form av sjokolade og nøtter i grab-bagen, osv osv .
Jada, det gikk som smurt, men det er vel egentlig ikke så vanskelig.  En får en liste med påkrevet utstyr når en melder seg på ARC, så da er det bare å shoppe shoppe........og montere.

Meget bra opplegg med forelesninger for den som har lyst . Går hver dag frem til start. Kan gå på det en ønsker. Gratis.
De som holder foredragene vet hva de snakker om, de fleste har vel brukt mye av livet i en seilbåt.
Som dere ser er det åpningssermoni på Søndag 17. kl 12:00, vi ligger litt forran.

Og så har det vært Grillaften for familier, slik at alle barn og voksne kan treffes. Det var veldig koselig.

Ble holdt på en seileklubb,var både hoppeslott, ping pong, åpen bar med brus og snop etc. 

Nicoline og jentene fra den Sveitsiske båten Antares

Vi gikk på et foredrag om hva som kan gå galt, og hva da....det var da fryktelig mye gitt, men vi satser på bra vær og lite uhell.


Men det er slettes ikke bare alvor, det er 
ARC Sundowner hver kveld kl 18:30.
Og i kveld er det kjempeparty med live musikk, åpen bar, tapas etc etc. 


Cool.


6 kommentarer:

 1. Hei alle sammen på Sy.Catara! Her sitter Roar og jeg og koser oss med fredagskveld på "vår" side av jorda. Ikke mye sol og finvær her, nei. Det er sendt ut varsel om ekstremvær på Trøndelagskysten og Helgeland, og det passer perfekt til å gjøre akkurat det vi gjør; Sitte tilbakelent foran TV`n og Beat for Beat med en øl (Roar) og et glass rødvin (jeg), fyre i ovnen og stønne etter et måltid med entrecotè av elg, soppstuing, blomkål og bakt potet. Med andre ord - en perfekt fredagskveld på Nordsihaugen :-) Vi har ingen formening om svaret på Quizen, selv om vi har båt - og kanskje burde ha tenkt i de baner..... Vi vil likevel være med og tippe, så vi tar en råsjanse.

  Her kommer våre forslag: Vi tror at det er nødvendig å holde seg flytende, så ting nr. 1 bør være redningsvesten. Deretter må man holde varmen, så kanskje ting nr. 2 kan være en våtdrakt... Videre er det viktig å få signalisert etter hjelp, så ting nr. 3 kan være nødrakett eller nødpeilesender. Vi har alltid hørt at man klarer seg lenge uten mat, men ikke vann - så vi ville ha tatt med en vannkanne som den 4. tingen (eller den første... kan vel ikke være viktig - ettersom vi får lov til å ta med fire ting..).
  Premien kan sendes i oppkrav til Nordsihaugen 11, 7715 Nordsihaugen :D
  Vi ønsker dere en nydelig fredagskveld og gode dager videre!! Vi er absolutt med dere på turen :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, og god kveld til Steinkjer. Var mange gode svar det, men jeg skal komme tilbake med det jeg ville plukket med meg. Høres jo kjempe koselig ut med fredagskveld og NRK da.
   Vi får ikke til å se NRK, dvs vi rekker ikke på det, så mye party her...., men nettet er heller ikke stødig nok til NRK streaming. Vi får se det når vi komme hjem.
   Dere får kose dere videre, vi skal på WIG party nå.....

   Slett
 2. Tror ikke jeg gidder å sette opp en sånn komplisert liste som Aino og Roar så jeg satser alle mine 10000 Zimbabwe dollar på at det er en bærbar VHF som er det viktigste å få med seg. :-)
  Kos dere videre på oppholde før turen og fest med måte ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei du. En bærbar VHF er alltid kjekt å ta med, men det er også et par ting til jeg ville tatt med. Skal komme tilbake med det.
   Neida, skal ikke kose oss for mye....men det er jo party hver kveld. Nå skal vi på WIG party. Jentene gikk på SUN Downernå, Nicoline har vert på Strandparty i ettermiddag. De trives godt om dagen. Ha en fin kveld og hils resten.
   oim

   Slett
 3. Hei, Catara!
  Her i Lykkelia går det i julemusikk.
  Det har også vært ei lita øvelse på julesanger i dag for et evt orkester til gospelkoret.
  Og vi fyrer bokstavelig talt for kråka. Terrassedøra måtte opp da vi passerte 25 grader ved ytterveggen,

  Quizzz:
  Vi forutsetter at man alt har redningsvestene på.
  Vi tror at det kan være greit å ta med seg:
  Vann
  Nødpeilesender og en lyskilde
  Nødproviant inkl fiskekrok med snøre
  Og kanskje et pledd til kalde netter.

  Vi kan for så vidt også hente premien på Norsihaugen. Det kan se ut som de ordner med oppkravsgebyret der :)

  Lykke til med den resterende riggingen til turen over dammen !

  God helg til dere alle fra Lykkelia

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei til Lykkelia.
   Julemusikk ja, det høres koselig ut. Vi skal begynne på advendskallender og julefilmer ute i atlanteren vi. Er rart å gå i butikkene her å se på julepynt og slikt, det er jo liksom sommer....er noe merkelig dette, vi har helt mistet høsten, men men, det kommer vel flere.
   Mye bra forslag til å ta med i flåten, jeg får spekulere litt selv å komme med et forslag på mandag.
   Premien denne gangen er 4 kasser epler, kansje litt ovemodne siden vi fikk de billig...

   Nei nå er det WIG partyyy time, jentene har vist alt klart.

   oim

   Slett

KOMMENTS