mandag 25. november 2013

2. dag på havet

I går startet vi på en ca 3000nm lang seiletur. Det blir. Men først vil jeg si tusen takk for alle de hyggelige meldingene vi har fått på mail , SMS  og via Satelitttelefon.  Vi rakk dessverre ikke å svare på noen  i går, ble innmari hektisk før start.

Etter masse ståhei, flagg og tuting og hornmusikk ble det avgang. De raskeste bårenen i racerdivisjonen starter først, vi som seiler 'familiebåter'  starter sist så vi ikke skal være iveien for de raske. Vi hadde en mistanke om at det kunne bli kaos i startområdert, så vi kjørte ikke ut før start, men vi kom oss da forbi startlinjen kun 10min etter start. Var fortsatt båter i området. En båt vi kjenner  brakk bommen i starten. (vi fikk høre det fra nabobåten over VHF på tur ut) Sikkert andre skader også.

Men vi kom oss i vei, uskadet,  i øsende rein, grått og trist. Nå er vi vant til slikt vær fra Norge, så dermed begynte vi å ta igjen flere båter.  Ned mot flyplassen logget vi 34kt vind, som forventer (en god sterk kulig). På enden av øya bare døde vinden helt, så vi startet motor og gikk mot Africa. Der  fant vi litt vind som vi benyttet inn i natta. Natten har gått greit, kun ett spøkelsesskip som kom helt inntil oss, vi endret kurs og så ble vi kvitt det. Stjerneklart på halve himmelen, grei   temp.  Klokka er nå 19:30, og vi ser en båt ikke så langt unna, men  det  er en lastebåt. Vet det skal være 4 seilbåter rundt oss innen 5nm. Det er alt, båtene er spredt rundt. En dag til er så er vi vel helt alene. Vi kan ikke se hvor de andre er men dere kan det ved å bruke linken som beskrevet i Forrige innlegg. Har vært lite/ingen vind i natt så vi har dårlig fremdrift.

Ellers har kartplotteren streiket i dag. Det var ikke bra. Der ser vi AIS og radarbildet. Men har nå fått rigget en nødløsning med en plotter fra saloon. Men mener du ikke også den fikk problemer. Har aldri hatt problemer med noen av de, men det er jo typisk at det skjer nå. Skrudde sund den største, men måtte gi opp, arbeidsbordet vi ikke stå stille, det er 'noe' urolig, men det er bra da har vi i alle fall seilevind.

Blir spennende å se hva som skjer i natt. Det er bek mørkt i kveld (overskyet)

Ship o hoi.  Catara ca 150nm sør for Grand Canaria, på kurs 230.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

KOMMENTS