mandag 4. november 2013

Natteseilas og svar quiz

Da var vi plutselig i Las Palmas. Det ble meldt dropp i vinden i går kveld, og da bestemte vi en natteseilas opp til Las Palmas. Det har blåst mye i det siste, og siden vi skal opp midt i mot vinden må vi passe på når det går å dra. De 3 nye gastene våre har ikke vært ute på natteseilas før så det ble spennende å se hvordan de taklet det. Kl 11:30 gled vi ut fra moloen i stummende mørke. Vinden var lav som meldt,  men sjøen var nok vesentlig grovere enn forventet så det ble ganske urolig. Å dra Nordover (mot vinden) i akelerasjonssonen langs Gran Canaria er ikke bare bare, men vi stampet oss mot sjøen for motor. Alt i alt syntes vi det ble en fin natt. Ikke noe problem for de nye matrosene heller.

Svar quiz: Jepp, det var feiringen av DDE's 20 års jubeleum i Namsos Statlandrypan dro igang i Nov. i fjord. Astrid var kjappest ute med rett svar på fredag.


Natteseilas i stummende mørke og rotete sjø er ingen spøk for landkrabber. Men våre  nye matroser tok det rolig og tilpasset seg  livert i cocpit fort, det er rett holdning. Å ligge ute i cocpit å vugge ( mer riste her da ..) er herlig. 

Men før vi dro var det feiring av siste kveld i Puerto Rico

Solen kommer opp like før 7 og en ny dag gryr. Vi har vært på sjøen siden  kl  23:30 i går kveld og er nå straks i Las Palmas. Det er sååå herlig med en frisk natteseilas, spesielt å se solen komme opp.

For den som har vært oppe på vakt hele natten kan man bli litt trøtt på morgenkvisten, så en kort  liten høneblund er absolutt på sin plass.

Da er  vi i Las Palmas og starter oppkjøringen til 'kappseilasen' ARC.
 ARC er en regatta, dvs, førstemann over atlanteren.

Se der ja, vi flagger det offesielle ARC flagget for første gang. Nå er vi i gang.
Den 24. går startskuddet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

KOMMENTS