fredag 31. januar 2014

Vi drar til Martinique

Hei
I dag er det fredag, og vi skal straks ta opp ankeret og dra Nordover til Martinique. 
Men vi kommer ikke utenom å nevne den store brannen, og flodbølgen hjemme. Vi har fulgt med via nettaviser og nettkommunikasjon, og det er trist å se resultatet etter flammene og flodbølgen.  Vi har venner og kjente på begge disse plassene så det var godt å få bekreftet at ingen liv gikk tapt. Men det føles helt uvirkelig å se alle bildene i VG og lokalavisene.

Men vi skal prøve å opprettholde bloggen, og fredagsquizen med litt variert innhold:.

Qiuz 1: Colombus oppdaget Martinique, men hva kalte han øya, og hva betyr det navnet han ga øya?

Quiz 2: Hvor mange mennesker er det portrettert på bildet 'Natterverdenen' av Leonardo da Vinci.

Quiz 3: Hvilket herrelag har flest NM gull i fotball siden det startet i 1902


Denne uken har vi kjempet med internett, rustet opp flere antenner og satt opp internt nettverk i båten. Når vi blir liggende lenge på en plass, og alle skal på nett, kreves det litt mer.
Men vi har også vært på en liten 'fjelltur', på stranden, og inne på land. Dette er en OK plass hvis man må ligge i ro å vente på været, men I dag skal det være bra forhold så vi drar videre når jentene våkner. Vi tok en tur opp på Pigeon Island, et strategisk viktig område i mange år.
Her kunne brittene forsvare øya fra angripere fra nord (frankrike)I dag er området en nasjonalpark. Vi samlet flere båter og tok en tur inn. Bliss, TirNa Noir og Morgengry var med.

Oppe på 'festningen' hvor de hadde kanon batteriene er det fin utsikt mot Rodney Bay. Her ligger det mange seilbåter. Vi ligger helt ut til høyre, utenfor  bildet. Det er roligere på denne siden, da det ruller mer der vi ligger, men vi fikk best internettsignal der borte, så får vi leve med rullinga. 

Vi kan jo ta med en liten ekstraquiz, hvordan tror dere engelskmennene fikk kanonene fra seilskipene og opp på åsen bak Tove?    For den som vil tippe slutt å lese videre for her kommer svaret.............de ankret skipet helt inntil berget (i den sprekken bak gressåsen), spente opp en wire fra mastetoppen og opp til åskammen, så hadde de en kabelbane opp. Smart!!

Jada, her tenker jeg det har stått mang en engelskmann å speidet etter franskmenn. Tenk deg å vært  her  i storhetstiden da de drev å koloniserte å bygde opp nye samfunn på disse øyene. 

Vi tok en tur opp på det høyeste punktet på Pigeon Island, er hele 110moh. 

Åpent farvann er det iallefall. Grand Canaria til høyre, 3080nm via Cape Verde

Rodney Bay har flere fine strender. Denne, som er er av de fineste, ligger på sør siden. Kortest vei inn for oss siden båten vår ligger her.

Nicoline har laget nok et kunstverk i sanden

Vi har vært å shoppet en ny dykkemaske som må testes. Nicoline sin maske
har det med å dugge, så vi tester ut en ny maske

Det er tid for frokost, men som dere ser er det stor aktivitet på datafronten. vi har satt opp nettverk i båten, og da må alt prøves. Ikke rart vi bruker mye strøm, er alltid 2-3 PC'er + et par ipad og noen smarttelefoner i sving når vi har nett.

5 kommentarer:

 1. Hei!
  Har dokk prøvd å spytt i maska? Det ska visst funk mot dugg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei
   Ja vi hakker å spytter å gnikker, men denne masken vil ikke, dårlig vare.....ble vel lurt.
   Om

   Slett
 2. Hei! Gikk så bra sist at jeg prøver meg på spørsmålene igjen.
  1. Jouanacaëra-Matinino ifølge Wikipedia. Jouanacaëra betyr vistnok 'the island of iguanas'
  2. Det var vel 12 apostler så det naturlige svaret burde være 13. Nå er fjeset til Judas 'i skyggen' så det kan kanskje diskuteres om det er portrettert.
  3. Odd. (Denne gang har jeg sjekket på nettet :-) )

  Knut M

  SvarSlett
 3. Hei, vi er på Maria Galante nå og seiler ned mot Les Santes i morgen. Er dere der i morgen og?
  Hilsen Brith Helen og Thorbjørn i Brisa del Mar

  SvarSlett
  Svar
  1. hei

   Nei beklager vi seilte videre i dag (11.02), vi ligger nå nord på Guadalope, i DesHaies. OK plass, knall bra internett (gratis) Vi seiler videre til Antigua i morgen. Vi skal opp til Antigua å feire bursdag til Linn Sofie den 14.
   Vi går nok til English Harbourg. Kommer dere til Antigua så rop oss opp på radioen/ eller mail. MMS nr og min direkte e-mail står under kontakt (se faner øverst).
   Det blir morro å se dere igjen.
   God seilas opp.

   Catara

   Slett

KOMMENTS