fredag 17. januar 2014

Tobago Cays

Hei å hå, Fredag er alltid like hyggelig, Norge eller Caribia

Nå har vi hatt noen herlige dager i Tobago Cays. Tobago Cays er stort sett 5 små øyer med et stort rev rundt. Det bor ingen her ute. I 4 dager har vi svømt med skilpadder, akvariefisk og rokker, dvs vi var ikke like hissig på å svømme med rokkene, de bare dukket opp for å si det slik... 
Linn Sofie er som fisken i vannet og har svømt og filmet mye. Hun legger ut en liten skilpaddefilm på sin blogg i dag (fikk nett nå) og masse bilder.
TirNa Noir lå der når vi kom, det er alltid like koselig å treffes. De seiler ikke samme ruten som oss, men vi treffes som regel igjen før eller siden.


Jada, her fikk vi egen øy med egen strand, nja det ble da litt Caribia sus over dette ja...

Snorkleutstyret ligger alltid i jolla. 8 svømmeføtter og masker ++,  må nesten ha større jolle. Men  nå skal vi teste ut et nytt område, kan jo dukke opp noen nye arter.

Disse så vi masse av, og svømte rundt med større og mindre skilpadder. Linn Sofie har tatt masse bilder og filmer av skilpadder. For flere undervannsbilder se Linn Sofie blogg  www.settseil.wordpress.com
Tror Linn Sofie var like mye under vann som over disse dagene. Var kun opp å pustet en og annen gang, akkurat som skilpaddene.

Tror jentene likte den myke sanden på en av strendene, litt spa aktig.  Astrid og Malene fra TirNa Noir samt Nicoline og Linn Sofie. Tove er vel å dykker med skilpadder ......

Og sanden var knallfin å bygge med. Både store og små lagde kunstverk i sanden

Her er Nicoline ned og klappet på en mindre skilpadde, størrelsen varierte fra slike til godt større.

Her har vi og TirNa Noir gjort strandhugg på den ytterste øyen. Stranden, dvs  denne tangen,  er liten da palmene og mye av sanden  forsvant med orkanen Ivan for noen år siden. Masse skilpadder på innersiden, mens det var færre men bedre sikt på yttersiden, og bak øya var det et rev som ikke var skadet. Der var det mye fisk.

Det dere ser her er Atlanterhavet, retning mot Norge. Bølgene som kommer inn brytes over revet som vises lengst ute. Derfor er det smult her på innsiden av revet. Revet går rundt hele området som en 'hestesko' og beskytter mot bølgene, men ikke vinden.

Ja slike staselige krabater var det mange av. Dette bildet tok LS på grassbunnen på yttersiden der de beitet. Var god sikt. Vi har kun vidvinkel på undervannskamera så man må helt inntil for å få til slike bilder. Skilpaddene kan være litt skvetne, så man må ikke kave mye, men dykke ned og svømme rolig langs bunnen. Hvis de stikker av har vi ikke mulighet til å svømme med.

Fra toppen av den ytterste øya kan vi se innover mot de større øyene. Ikke så lang avstand mellom øyene her nede. Dvs kort å seile og mange ankerdramer da det er lett å forflytte seg.

Linn Sofie er opp fra vannet, og da leter vi etter skilpadder på land selvfølgelig
...og de ser slik ut. Noe mindre enn havskilpadder....

....Men de er mer gretne, ser iallefall slik ut.   Tror han sier noe slikt som ' Unna vei dette er mitt område'. 

En annen strand og Nicoline og Astrid bader,.. igjen...Oddbjørn og Malene (TirNa Noir) nyter solen. Linn Sofie og Tove er vel under vann et sted ....

Her ute  finnes også disse skapningene på alle øyene. Tror de er snille, men vi holdt oss på grei avstand. Noen var helt grønne, de var kule, men vi fikk ikke tatt skikkelig bilde av de.


Ja Tobago Cays er en grei plass å droppe anker og ro på land med jolla.....nyte dagene og dykke med skilpaddene.

2 kommentarer:

 1. Hei!
  Utrolig mange flotte bilder, viser vel noe av deres opplevelser. Det nærmeste vi kommer noe rev er vel korbringen. God Helg!
  Allan

  SvarSlett
 2. hei

  Joda, fint her, men Korbringen står ikke tilbake for disse strendene, er stort sett bare tempen og vanntempen som er jevnt bedre her, og så er det flere skilpadder da....
  God helg.

  oim

  SvarSlett

KOMMENTS