mandag 13. januar 2014

Mayreau og svar Quiz

Hei
Tar svar Quiz først:
Aino var først ute med riktig svar på 1) nemmelig en liten katolsk kirke. Denne troen kom fra de franske slavene som ble plasser på øya for lenge lenge siden.
På 2) var det flere som hadde rett svar, nemlig: ‘han gikk’. Var vel Kristin som svarte riktig like før Svein, mens Terje kom litt senere men hadde ukens helgardering hvor begge svarene var rett, enten var dette i Istanbul, eller så gikk sjåføren. Well done.

Mayreau (lita øy i Grenadinene)

Nå har vi ankret utenfor Mayerau. Her er det kjempefint. Denne delen av Caribia er mye slik de fleste av oss ser for oss når vi tenker på Caribia. Lave øyer, sandstrender, og masse fisk på revene. Denne øya har flere fine strender. Det er vel Salt Whistle som er holdt for å være den fineste, men vi syntes Saline Bay var bedre, mest fordi den var større, god plass for alle aktiviteter. Ellers er det en laaaang strand på sørøstsiden som vi ikke var innom (ikke enda iallefall). I Saline hadde vi hele stranda for oss selv, utenom de tre gutta fra ‘Nye høyder’ da, en annen Norsk båt som også seilte ARC.  Vi traff de tilfeldig her i Saline Bay. Det bor ikke mere enn ca 150-200 personer på denne øya så den er ikke overbefolket.  På yttersiden av denne øya ligger Tobago Cays, et stort rev hvor det er flere små øyer og holmer. Vi skal ut dit etter å ha sett litt på Mayrau. Der skal vi dykke etter skilpadder og hva det nå ellers skal være der ute....

Greide ikke å laste opp alle bildene, kommer noen flere av øya og Nye høyder gutta, kommer når vi får nett med fart igjen. 


Ikke ille dett her, Nicoline tester skråpalmene.  Men palmer er skumle greier for en
nordboer, skipperen  fikk mye større fart ned enn opp, skulle hatt med stolpesko.
Kan vel ikke bli mer Caribia enn dette, skråpalmer, strender og varm turkisk sjø. 

Palmeklatring var ganske morro.  Vi bare må opp i disse skråpalmene. 

På den store stranda i Saline trivdes vi godt Her var det god plass

Gutta fra Nye høyder ( tre nittenåringer på seiltur) ble med på volleyball.  Dette er virkelig tøffe gutter. Seilte atlanteren, Didrik(th) var årets yngste kaptein. Tøft.  I tileg er de kjempetrivelige, og tenk de synger Hans Rotmo!!!!
Og de spiller gitar som Mark Knofler.....bilder kommer av jamme kvelden med Nye Høyder 

Innsatsen var meget høy, her handlet var det om å vinne..... Mellom hvert sett var det å hoppe i sjøen for å svale
seg ned litt. Didrik trekte over på Catara laget slik at det ble han og jentene på ett lag. Kapteinen på Catara skulle egentlig være dommer, men han hadde ikke greie på regler (elendig ballkunnskap), så de måtte telle poeng selv.
Diger strand, fint område.

Volleyball i varmen blir man tørst av. Men opp i palmene er det kokosnøtter, men hvordan få de ned? Joda, Nye Høder gutta vet råd, og kokosnøttene kom ned. Smaker ikke akkurat cola, men det er ikke ille. Melken i disse grønne nøttene er som vann med smak. De blir ikke brune før etter et par år med tørke etter de har falt ned på bakken (har jeg hørt da...) Gutta tok med et par for å blande i den lokale sterke Romen. Hørte senere at det smakte malingsfjerner, ikke bare bare 
Men når solen er på tur ned blir det fort mørkt (allerede i seks tiden) så vi tusler til jollene for å kjøre ut til båtene.
Senere på kvelden fikk vi besøk av Gutta, ...resten av historien kommer når nettet er tilbake en gang...2 kommentarer:

 1. Må vel gå an å synge Åge`s låt også her : Levva livet ! Ser ut som dere har det varmt og godt.

  Allan

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, ja absolutt, de var et godt tips. Bare vent til bildene fra der vi er nå kommer, her er det panserfint.......,

   oim

   Slett

KOMMENTS