mandag 27. januar 2014

Vi ligger i Rodney Bay St Lucia

Hei 
Vi ligger fortsatt for anker i Rodney Bay i St Lucia. Knut fra Skage  var førstemann ut med Rodney Bay, Kristin kom også med beskrivelse av ruten vi seilte.
Tipsene var:
1) seilte med vinden inn på STB: Dvs Nordover
2) forbi en 'bandittøy' som er hovedsete for mange små øyer: St Vincent
3) Bildet av 2 fjelltopper: Piton, dvs nå er vi i St Lucia
4) båt på tur inn til hovedstaden: Castries, dvs vi er nord for Castries 
5) Kan se over på fransk 'euro' øy: det er Martinique, dvs vi er i Rodney Bay.

Når det gjelder Columbus så fant han flere øyer på den 4 turen, bla Martinique. Men det står i pilot boka vår ar de innfødte hadde kontroll over øya inntil mid 1700 tallet, og motsatte seg alle forsøk på kolonisering av øya. Men etter at de innfødte foretok en masaker på en britisk koloni i 1639 ble de tvunget til en 'fredsavtale' med franskene i 1660.  Fra 1660 kranglet engelskmennene og franskmenn over øya. Over 14 ganger skiftet de visst på å ha kontroll, men full kolonisering ble vist ikke før midt 1700.

Knut hadde helt rett (også Kristin) men Knut var raskest ut.

Quis 2: RETTELSE!!!!
Jon Arne Riise passerte rekorden til Claues Lundekvam i februar 2013. Rettelse sendt fra Aino.......
Så da blir det Aino og Roar som vant Quiz 2. (Knut var enig med meg, men det er vist ikke rett...)Vi ligger fortsatt å venter på bedre vær, vi og mange flere. Dvs her vi ligger i Rodney Bay er det ok. Når vi kom hit fikk vi høre at været trengte man ikke å sjekke. For å seile i Caribia var det samme hele tiden, Ø8-10sm. Men i år er vist ingenting som det skal. Har snakket med noen som har seilt her nede i mange år , og de sa at dette var nytt, mye mer regn, mye mer vind, så klimaendringene slår dessverre ut her også. Og d.et blåser en god del mer enn værvarslet spår, samme med sjøen.
Men men, vi får ta litt vedlikehold denne uka, polere dekk og rustfritt stål. Det trengs da saltet og solen sliter på utstyret


Og innimellom regner det......denne amerikaneren som har båten sin liggende litt unna oss har funnet løsningen

Hengekøya og ei god bok forkorter ventetiden

Nicoline har vært så heldig å få lånt flere Harry Potter bøker fra TirNa Noir, men de er straks ferdiglest de også, så håper været endrer seg snart.

Utsikten innover fra båten. Egentlig veldig fin strand her i Rodney Bay. Den Norske båten Dorry kom å la seg foran oss, det var hyggelig. I går kom de over med nybakte kanelboller, de var bare fantastisk gode.

Enda en ny dag er forbi og vi tar en sundowner i cocpit mens vi ser på solen som dupper i havet

6 kommentarer:

 1. Heisan. Greit å høre at det unormale er normalt hos dere også. Bortsett fra ca 2 uker i nov / des, har vi nærmest ikke sett snøen hittil i vinter. Januar har riktignok vært kald, men helt snøfri, så nå er det stålis på ca 40 cm på de fleste vann rundt omkring. Faktisk skal vi arrangere skøytedag på Storvatnet for hele skolen denne uka og det har i alle fall ikke skjedd tidligere i min karriere her. Så mens dere koser dere med sol og varme, koser vi oss med sol og is:) Faktisk håper jeg det holder seg ennå en stund framover, søndager med opptil 50 personer på skøytetur til Vassbossvatnet er topp!! Hilsen Tone

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, det høres topp ut. Håper isen holder seg til vi kommer hjem.....
   oim

   Slett
 2. http://www.tv2.no/sport/fotball/england/premierleague/riise-ble-historisk-3984928.html#.Uubf04fKzIU Her er lenken som forteller at Jon Arne Riise er den nordmannen som har flest kamper i Premier League. Lundekvam spilte sin siste Premier League-kamp i 2005. Det var kamp nr. 290. Jon Arne Riise passerte rekorden i februar 2013 med sin kamp nr. 291. Det har blitt flere kamper etter det.. Når det gjelder øya - og bukta, bøyer jeg meg i støvet!! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei å takk.
   Antar du har rett. Tror jeg må slutte å skrive om forball......det har jeg vist ingen greie på...
   men kjekt at dere finner de riktige svarene da.

   oim

   Slett
 3. Hei folkens - kor fint dåkk har d:)
  På Byåsen har vi akkurat spurta inn grden til Siv. Ho disputterte i går med to foredrag, stor ståhei og utpå kvelden ble det middag på Lian til 60 personer...
  Så no har vi doktor i hus og alt e bare velstand, humøret er stigende å d gis igjen tillatelse til skilpaddebilder fra de varme herlige strøk:)
  Hils gjengen - klem fra Siv og Terje

  SvarSlett
  Svar
  1. hei

   GRATTULERER SIV, SÅ TØFT. Stor klem fra Alle oss. Det står det stor respekt av.

   Vi kommer innom på Vingsand og feirer litt der....

   Da antar jeg at det blir avslapping og ingen pugging i helga......Det unner vi dere.

   God Helg.

   Slett

KOMMENTS