mandag 3. februar 2014

Martinique, Le Marin og svar Quiz

Hei igjen
Så kom vi da oss endelig over fjorden og til Le Marin på Martinique. Som ellers var det nok av både bølger og vind, mangler jaggu ikke på det her. Vi måtte seile med  revet cutter, og den er liten fra før. Alt gikk greit bortsett fra at det var en bølge som ville sitte på, så den kom opp i cocpit til meg. Resultatet ble at jeg jeg klissblaut, mens vannet rant ut igjen, så det var ingen vits for den bølga å hoppe opp i båten vår, bortkastet energi. 

Vi skulle inn til Le Marin å fylle opp kjøleboksen og ellers alt av drikke da Martinique er et lite stykke Europa, ellers veldig Fransk. 
I Le Marin slipper man å føle seg ensom, det er enormt mye båter inne i bukta. Vi var bare inn og sjekket inn, og så sjekket ut (merkelige greier) , handlet, så dro vi lengre ut og ankret utenfor en av Martiniques fineste strender. Skulle lagt ut dette innlegget tidligere, men nettet sviktet.....så det kommer nå.

Svar Quiz:
1) I mine kilder står det at Columus oppdaget denne øya i 1502, og ga den navnet Madinina som betyr 'Øya med blomster'. Jouanacaëra-Matinino var vel navnet øya hadde FØR Columbus kom, og det ble spurt hvilket navn Columbus ga øya…
2) Vi mener de regner 13, men Knut har et godt poeng her.
3) Odd Grenland (12) (Desverre ikke Rosenborg Svein...)

Knut og Svein var begge raskt ute denne gangen, mens Knut bommet på 1), bommet Svein på 3) (han var sikker på Rosenborg sine 8). 

Dvs at denne runden blir det Svein og Knut som deler øverste palleplassering. 
Ellers en stor takk til Svein som ga oss ytterligere og utfyllende informasjon om navnet på Martinique.Bølger vises aldri på bilder, så selv om det ser helt flatt ut er det litt små 'rufsete'.... vises bedre på  de neste bilder

Og den Tyske båten vi passerte på tur opp likte seg heller ikke for godt i bølgene, og ampert ble det når en tanker kom på kollisjonskurs. Vi hadde så stor fart at vi kom foran, mens den tyske båten var mildt sagt  litt småstresset når han ropte på VHF'en for å få frakteren til å endre kurs.... men bare tull at ikke frakteren kunne vise kursendring tidligere, en blir mildt sagt pisse nervøs når en slik gigant kommer dundrene inn fra siden. Den har jo vikeplikt, men spørsmålet er om den overholder den.....!!

Selv denne kjempen fikk slite litt i bølgene, den rullet heftig når den endret kurs for seilbåten bak oss. Når den kom rett opp (mot oss) sto sjøspøyten høyt over hele baugen. 

Men endelig kom vi da i le og siger inn fjorden inn mot Le Marin, og Nicoline brygger seg like godt en varm kopp te....

Se her ja, nå ligner dette litt mere på karibia. Passerte denne perlen på tur innover mot Le Marin.

Jadda...En skog av mastrer. Tror vi nærmer oss en butikk eller noe slikt.... alle skulle hit denne helga. Men utrolig nok var det god plass til å ankre alikevell.

Mange kommer hit, men ikke alle drar herfra. Dette er bare et par av forlatte seilbåtene som ligger her. De finnes i alle fasonger. De ligger som regel tett inntil mongroveskogen for bedre beskyttelse i dårlig vær. 

Dette er neste stadie for de forlatte båtene, var noen slike også. Når bunnventilene tærer opp synker de. Slik er det bare..... 

Så hoppa vi i jolla og dro på elvecruice for å finne butikken. Et elveutløp nesten dekket av mongroveskog  (litt lengre inn) dannet en småskummel  vei innover. Dette var litt spennende da kvelden og mørket kom sigende og det ble smalere og smalere.  Ingen andre å se.....men vi skimtet noen blikkskur og litt røyk inni mongroveskogen...hmmmm...kan nå dette være riktig vei da tro......

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

KOMMENTS