fredag 10. januar 2014

Fredag 10. Jan, og fredagsquiz

Hei, 
Vi er på farten litt nordover i 'blåstet', men lurer ut en Fredagsquiz før vi tar opp ankeret. På neste øy vi ankrer er vi usikker på om vi får noe nett i det heletatt, men hvem vet. Vi har en god boost-antenne på båten som plukker opp det meste av wi-fi rundt oss. Time will show...


I dag blir det 2 quiz, en geografisk/ historisk og en slettes ikke geografisk

Quiz 1
Hvis du beveger deg ca 1nm øst og 2,5nm nord fra der vi sist ga lyd fra oss kommer du til en liten øy. På høydedraget over den lille bebyggelsen ligger det en bitte liten kirke som har sin historie.  Spørsmåler er hvilken religion tilhører denne kirka, og hvor kom denne troen fra (er vel litt uvanlig i disse områder)?
Quiz: Hvor er dette, hvilken religion og hvor kom den fra?

Quiz 2 
For dere som ikke synes geografi er så moro:
En minitaxi sjåfør kom nedover en gate i Oslo. Han tok rett frem forbi ett stoppskilt uten å stoppe, han tok til venstre hvor det var innkjøring forbudt og tok så av til venstre ned en enveiskjørt gate retning  sykehuset. Likevel brøt han ikke trafikkreglene. 
Quiz: Hvorfor brøt han ikke trafikkreglene?

Og for dere som ikke synes gåter er moro tar vi med et par sitat fra ‘nissen kan også brukes om sommeren’ av unni Lindell:
-Maria var høygravid på juleaften, allikevel ville hun ut å ri,  Emilie 8 år
-Nisser lyver ganske mye og åpner ikke brev, Fredrik 8 år
Slå den…

Slenger på et par bilder fra go-pro kamera:

Lille Sandy Island har fin strand 

Og et par korallrev på lesiden 

Skilpadder og pelikaner. Nå så ikke vi skilpadder her, men det var iallefall forbudt å plukke skilpadde-egg


6 kommentarer:

 1. Hei. Denne gangen tenkte vi å være først... Men vi må lage lutefisk og fredagskos også.. Samtidig er vi svært ivrige på å svare FØR Kristin og Svein!! :-) Vi svarer på Quiz 2: Han kjørte i motsatt retning. Quiz nr. 1 trenger vi litt mer tid på (googling osv.). Nå skal vi prøvesmake akevitten - bare for å se om den passer til lutefisken altså. Vi kommer sterkt tilbake!!

  SvarSlett
 2. Så kommer vi til Quiz nr. 1 (mens vi venter på at lutefisken skal bli HELT ferdig); Øya heter Mayreau og kirken heter Church of the immaculate conseption. Dette henspeiler på Marias "ubesmittede" unnfangelse, altså en "Mariakirke", og hører til den katolske religionsretning. Vi hadde en slik kirke i Norge i 1295. Klarer ikke å komme nærmere når det gjelder opprinnelse.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Aino og Roar. det er helt riktig, men d vet dere sikkert.
   Finnes vel ellers nesten ikke katolikker her, men troen kom fra noen franske slaver.

   Slett
  2. Hei, nja....prøv heller med 'han går'.....

   Slett
 3. Hei på dere
  Lørdagskveld i Trondheim - 12 kuldegrader, fyr på ovnen og en liten en i glasset. Vi får kose oss som best vi kan i vinterkulda:)
  Som troende ateist hopper jeg over den første QZ'n når det gjelder den andre så er det to alternativer .
  1: Sjåføren var fra Istanbul, Trafikkregler gjelder ikke for den gjengen der
  2: Sjåføren kjørte ikke bil:)

  Terje

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei
   Onsdagsmorgen, sola kom opp nå, +28. Blir kaffe snart...vi koser oss som best vi kan vi også. Skal dykke med skilpadder i dag, rokker, kansje en barracuda...hvem vet.
   Helgardering lønner seg, rett på begge alternativ.
   Hils Siv å gutan

   Slett

KOMMENTS