fredag 24. januar 2014

Så ble det jaggu fredag igjen

Hei igjen
Svish så er enda en uke gått, jaja, men fredag er fredag. Det er tid for litt ekstra kos. Lovet min gode venn Terje å ikke legge ut bilder av badestrender i kveld, kan det være fordi kona Siv nå seriøst har begynte å lese om seibåter på finn.no.... vi venter i spenning på en avklaring fra Byåsen....

I kveld skal vi på 'street party' like bortenfor her vi ligger for anker. Har hørt fra andre seilere at der er meget bra. Er en slags bygdadag, eller bygdakveld, det skal være masse mat, grilling, salg av ymse ting etc. I hovedsak en 'festkveld' har vi hørt. Bra at det er flere som setter pris på fredagene. Men hvor er vi nå????
Det er fredagsquiz no 1.

Quiz 1: Hvor er vi, og i hvilken bukt ligger vi.
Denne øya ble oppdaget av Colombus på sin fjerde reise, men helt frem til midten av 1700 tallet  hadde de innfødte styring over øya. Fra der vi  lå sist seilte vi forbi en øy som er hovedsetet til et område av øyer, men er kjent for masse banditter så vi stoppet ikke ( en svenske ble ranet to ganger der nå for noen dager siden....bare en Svenske blir ranet to ganger på samme stedet....). Så seilte vi videre til en denne øya, ca 25nm i åpen sjø med vinden nesten rett på nesa, litt på STB side. Det ble en rellativt hard seilas, hadde opp i 35kt vind, og mye sjø på enkelte områder. Igjen fikk vi badet båten i sjøvann (seiling i Caribia er vel ikke som det var...) Når vi kom til neste øy seilte vi forbi to kjente landemerker (se bilder), og litt lengre fremme måtte vi plutselig vike for en fraktbåt som tok en 90 grader sving til STB og skulle inn til hovedstaden på denne øya. Vi fortsatte så videre og havnet til slutt i denne bukta vi nå ligger. På klare dager kan vi se en annen øy, ca 25nm, hvor de bruker Euro og prater Fransk.  Hvor er vi nå, og i hvilken Bukt.

Quiz 2, for de som ikke liker geografi....
Hvilken Normann har spilt flest kamper i Premier League.

Bildeserie for quiz nr. 1 Hvor er vi nå?


Her ligger vi nå. Sola gikk ned i havet bak Catara i går kveld
mens vi kjørte jolle inn i havna

Dette er første øya vi passerte. Regnbygene lå tunge over de 'høye' fjellene. Vi fikk ikke regnet dessverre, men vi fikk all vinden.

Etter en kryssning i 'åpent hav', det er jo atlanteren rett ut, kom vi omsider til denne øya. På bildet vises de to kjente landemerkene til denne øya. Fikk dessverre ikke tatt noen bilder fra overfarten, måtte brukt vanntatt kamera i tilfelle

Vi nærmer oss hovedstaden på denne øya da denne frakteren plutselig skal inn foran oss, enda vi seiler. Han er så mye større enn oss at vi gidder ikke krangle og legger oss pent bak, men vi taper høyde og må slite med vinden igjen mens vi fortsetter......

Vi er kommet frem. Hvilken bukt er dette??
Ankeret sitter etter 2 forsøk da det var bare stein og knallhardt der vi prøvde først (vi  dykker ned å sjekke hver gang, sover bedre da...) Her er det en kjempefin marina inne i et eget havnebasseng, men fine små barer og restauranter langs en promenade. På marinaområdet er nesten som en liten mini by her med butikk, minibank, toller, båtutstyr osv.

Denne marinaen har også egent kaianlegg for superyatch, men det var ikke så mange inne i går kveld. Den største båten i marinaen på 202 fot dro i går. Litt av en båt.

Dette er vel kanskje en av de fineste marinaen vi har sett, dvs vi er nå bare besøkende, vi ligger på anker utenfor, men vi får legge til med gummibåten inne i havnen.

Vi bare måtte teste utsikten fra baren i 2etg. Fantastisk å se utover alle båtene idet dagslyset forsvinner og marinalysene tar over belysningen. Etterpå gikk vi på besøk til en båt vi kjenner som ligger her  inne i Marinaen. Det ble en koselig avslutning på kvelden.

Vi foretrekker å ligge ute på anker, men noen ganger er det jaggu fint inne i marinaene også.

9 kommentarer:

 1. Hei - hei, Catara :-) Svar på Quiz nr 2 blir Jon Arne Riise!! Han har 310 kamper i Premier League. Har mao gått forbi Claus Lundekvam (290) som har tronet på toppen i lang tid. Quiz nr. 1 må vente litt (som vanlig). Må lese litt geografi først. Kos dere på festen i kveld!!

  SvarSlett
 2. Hei på dere som er sommerparadiset!
  Ikke god på geografien der dere er, men foreslår øya Martinique.
  Så at Columbus var innom der på sin fjerde reise, men om han oppdaget den da, det var det da.
  Kos dere i helga og send varme tanker til oss i kulden.
  Klem fra Astrid

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, vi skal dit når det løyer litt, Er i Rodney BAy enda, og nå blåser det godt her,
   oim

   Slett
 3. Hei igjen. i klarer ikke å finne annet enn at svaret må være Dominica. Det er den eneste øya hvor carab-indianerne beholdt styringen helt fram til 1784. Det er jo spennende å lese litt historie om Karibien! Det viser seg at til og med Norge var øy-eier i Karibien en gang i tiden. Vet ikke hvilken(e) øy(er) det er snakk om - men vi har vært inne og tusket til oss areal langt hjemmefra en gang i tiden. Ikke sikkert svaret er riktig, men letingen var morsom :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det har du sikkert rett i. Jeg satset på at min bok var rett, der står det at engelskmenn og franskmenn var her og kjempet over øya, men de greide ikke å kolonisere øya før midt 1700. De innfødt masakrerte bla en engelsk koloni på øya. Men hvem vet...kansje han som skrev boka hadde tatt for mye rom-punch når han kom til St Lucia og blandet med Dominica. Men dit skal vi etter Martinique.
   oim

   Slett
 4. Hei, hei! Er ikke enige med de som som har svart tidligere. Tror kanskje dere ligger i Rodney Bay på Saint Lucia, men mulig jeg har feil. Når det gjelder fotballspilleren hadde jeg satset på Lundekvam, men det er tydligvis feil. Trass høye melkepriser ser det ut som dere har det meget bra. Jeg følger fremdeles ivrig med på bloggen. Hilsen Knut M

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei , St Lucia er helt riktig. Ligger her å venter på å gå videre.
   Når det gjelder Lundekvam ser det ut som Rise passerte han i 2013.
   oim

   Slett
 5. Hei på dere igjen! Du har ikke lagt ut bilde fra stranda utenfor St. Marteen-flyplassen enda, men det er sikkert på denne nederlandske øya dere er? Pass dere for lave innflyvninger... Uansett hvor dere er! Kos dere fortsatt!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Per
   Vi har ikke kommet dit enda, men vi er på tur nordover, så vi skal se om ikke vi får tatt noen bilder av den flyplassen.
   So long
   oim

   Slett

KOMMENTS