fredag 2. august 2013

Fredags Quiz

Hei alle sammen, ny Geografi quiz... hvor er vi nå????

Etter Holyhead stoppet vi i Milford Haven, hadde det kjempefint der, men ble liggende 3-4 dager, og har ikke hatt brukbar Wi-Fi (fikk akkurat før vi dro fra Milfors Haven). I går dro vi rett sør over en 'svær fjord' med utsikt rett ut i atlanteren. Det burde ha vært satt opp skilt om humper i veien da det var noe ujevnt på tur over, men det ble bedre etter hvert og vi kom da frem i åtte tiden om kvelden. ( etter ca 12-13 timer i sjøen). Alt vel med skip å mannskap, kun en blåflekk hos mor som ble kastet ut av benken og inn i bordet. Var nok en bølge som brøt på toppen og tippet over båten. Men etterhvert kom solen, bølgene roet seg, og delfinene kom og lekte rundt båten. Så også en hai (de fisker hai her). Vel fremme kjørte vi inn et elveløp, og ventet på høyvann ved en bøye til klokken 01:00 for å slippe inn i bysentrum. Det var litt spesielt i stummende mørke med støm og vind, med leia helt inntil land,  men kjekt med nye utfordringer. Her inne er det knallfint, et rundt lite basseng hvor vi ligger, et lite sentrum med trange gater og yrende liv. Rundt denne plassen er det masse strender med fin sand. Nesten så man lurer på om dette er i England. I Milford traff vi en båt fra Stavanger som skal sørover. Kjempefolk, og etter noen kvelder i lag i Milford ble det så vi dro i lag sørover. 
Nå er det fredagskveld, allsang på torvet like ovenfor båten, sola skinner, vi sitter i båten  å ser på livet.

Denne plassen er oppkalt etter en misjonær, hadde 3162 innbyggere i 2001
(tror ikke de har telt opp siden) anbefales på det sterkeste å besøke.

MEN, HVOR ER VI????


Utrolig fint her, masse strender på begge sider.

Vi er på strandtur, skal bade litt, strand etter strand....

Gatene var trange, men de kjørte bil neste alle steder, måtte passe tærne da bilene kjørte om det var folk i gatene


Iskrembil med selvlaget is selfølgelig, nesten som i Aidensfield
Stilfulle pubber var det flere av. (vet ikke helt hvem han gutten fremst på bildet er...)
Tenk dette er England

Kommer sikkert charterturer hit også snart.....da blir det mer folk på stranda

Ole fra Stavangerbåten EOS gir Pia vann, blir tørst i varmen vet du...

Så var det dags for dagens bad, ikke ille sted å strande dette.
Underveis hit så vi flere delfiner, EOS i bakgrunn

Catara og EOS får litt hvile før neste stykke 

Litt mindre humper og det er delfinspeiding, LS sitter i posisjon

Ble våt til slutt ja, men da blir det nærkontakt med delfinene som leker rundt bauen.

Men blid....Delfiner gir godt hummør, dette var morro for alle, LS har mere bilder av disse skapningene, se blogg til LS og Nicoline.
Vi fikk disse fine bildene fra EOS  som vi var så heldige å ha følge med hele veien ned  (de har en raskere båt)

8 kommentarer:

 1. Så flotte bilder. Ser helt topp ut på de strendene.
  Her hjemme bruker vi tiden til å jage sau som ikke vil holde seg i fjellet. Rasmus er i stor form og labber rundt i stort tempo. Travle dager for mor og far som prøver å holde følge.Ellers er det snart skolestart og vi starter med litt barnehagetilvenning neste uke. Rasmus starter opp 20aug, men vi får ta noen turer før den tid.I kveld er det bursdagsfest hos Stian og Bestemor skal passe Rasmus. Dina er også her og blir nok med en tur på bursdag hun også. ER ca 60 gjester så det blir nok morro. Ha en flott helg alle sammen!!! Hilsen oss i Aunet

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, godt å høre fra dere. Vi bestiller litt lam til høsten, mat må man jo ha. Antar at dere leverer på Grand Canaria......
   Send oss gjerne bilder av Rasmus, han er ofte nevnt i diskusjoner her ombord. Ellers så følger vel jentene med på facebook når vi har nett.
   Hilsen oss på Catara

   Slett
 2. Hei på dere!
  Knallfine bilder. Dere opplever og ser mye.
  Ser ut til at dere har det bare supert.
  Supert vær er det også på Tøtdal for tiden. Hele 26 varmegrader og lettskyet.
  Svar på hvor dere er tror jeg må være Lands End kanskje.
  Klem fra Astrid

  SvarSlett
  Svar
  1. hei, det var nesten, litt lengre opp, Padstow. Var utrolig fint dær. Men nå har vi dratt videre forfi Lands End og inn til Falmouth.
   Kjempebra at det er godvær hjemme, da er det jo paradis. Men det er noe annet når det duskregner å knortstimene er så tett at man må gå på radar.

   So long

   Slett
 3. Hei , her kommer en hilsen fra Skatval, og vi som meisler og graver og triller sand og stein, Agnar mest ja :-), for å utbedre veien akkurat nå, til hytta kommer, på laang lastebil. (Har plukka bringebær istedet jeg. :-) Håper vi får besøk av byggherrene denne uka, med pillarer, i første omgang. Tomta står ferdig :-) Hullene til pillarene blei full av vann, etter et kort skybrudd i kveld, men det trkker fort ned her. :-)
  Og den quizen, der tipper jeg Padstowe jeg.... Masse strender i området iallafall. Det så kjempefint ut på bildene. :-) Vess dåkk e der Æ trur, så runde dåkk jo snart SV-spissen på G-Britain. ?? :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. BINGO, det var bra Rett. PADSTOW var det.......
   Hares ut som et spennende prosjekt det der, flaks at vi kommer hjem etter at 'dugnaden' er over......kansje.....

   Slett
 4. Heisann sjørøvere!

  Fantastisk artig å følge med dere på seilasen - og ikke minst få se på alle de flotte bildene dere legger ut!!! Ser jo at dere har det helt topp :) Snart får du praktisere spansken din, Linn Sofie :)spesiell hilsen til Nicoline, vil savne deg når vi starter på skolen igjen!!!

  God tur videre!

  Ragnhild

  SvarSlett
  Svar
  1. hei Ragnhild, takk for melding.
   Vi har en plan om å starte skole i morgen. Blir liggende i Falmouth denne uka, skulle dratt på torsdag da det er fint vær, men blir ikke før lørdag/søndag. Tror nok Nicoline vil savne skolen, men det går sikkert bra på båten og.....
   Akkurat nå sitter hun, LS og Ole fra nabobåten i cocpit og spiller kort, hører det er bra stemning der oppe, de satt til 4 i går natt, så det kan bli litt sen skole start i morgen, men vi må begnne forsiktig.

   So long

   Slett

KOMMENTS