søndag 28. juli 2013

Tarbert til HolyHead

Svar på Fredags Quiz er
1)    Tarbert, hvor vi dro fra
2)    Holy Head, hvor vi kom til
Når vi kom til Tarbert, som er en liten fiskerlandsby,  viste det seg at denne plassen av alle hadde knall bra internett, og betjening som snakket norsk…., og så utsultet som vi var på å surfe satt vi klistret til PC’ene i 2 dager før vi greide å rive oss løs og sette kursen mot Isle of Man og Holy Head.  Det er vist ekstra høyvann nå, så strømmen er meget sterk.  Dog, i det siste har det kun vært veldig korte distanser med ‘vaskemaskin sjø’,  mesteparten  av tiden har vi seilt i åpent farvann uten å se land, dvs irskesjøen, og den har vært meget snill med oss.
Etter en dag og en natt natt fra Tarbert seilte vi inn på østsiden av Isle of Man, dvs når vi rundet NØ hjørnet måtte Volvoen opp på full guffe, og vi greide 2kt forrover. Det var fortsatt mørkt, men vi så bølgene som reiste seg bak båten og brøt etter oss, forran båten var det nesten helt flatt. Merkelig fenomen, men lærerikt, man kan ikke stole helt på den store klokeboken…..
I Douglas skulle vi fylle diesel, men det var ikke bare-bare. Heldigvis traff jeg en type på kaia kl 06:00 og spurte etter diesel. En pumpe var det, langt borte på anlegget, og over 10m ned fra kaien til sjøen, i tillegg måtte en ha et spesielt kort da dette var for fiskere. Ikke noe problem sa min nye venn, som manglet  noen tenner, men hadde  kompansert med masse fine tatoveringer.  Ta med deg kannene (vi har 10 kanner på dekk) , ta mitt kort og bruk pick- up' en min. Slik ble det, jeg kjørte pick- up til pumpen og fylte på hans kort.  Vi har møtt  mange fantastiske hyggelige og hjelpsomme mennesker i Scotland og videre sørover til Wales, men denne kroppen var bare helt utrolig.
Fra Isle of Man seilte vi ned til Holy Head, stedet med den lengste Moloen i Europa. Der ble vi en natt før vi startet på en ny lang etappe ned til  Milford Haven.  Fy søren denne øya er stor….

Se bloggen til Linn Sofie og Nicoline for mer bilder av Tarbert, Isle of Man og Holy Head.


…endelig kan vi smurfe i full fart…dæsken det var herlig…..

Lokalbutikken i Tarbert  hadde  ikke fylt opp alle hyllene, men vi fant alt vi trengte

Fin start på turen ut fra Tarbert

Tove ser på hestene som gikk fritt oppe i fjellsiden

Grønt var det, helt ytterst på neset.

Vi har pasert Mull of Galloway, litt sysler med gitar og kam, dette er ferie gitt, ......

Mat må man ha, og engelsk lunch er påbudt i disse områder

Kvelden er kommet,  den eneste vi ser er denne tankeren på vei sørover, ellers bare sjø i alle retninger. Irskesjøen er stor.

Jaggu er morgen  etter en natt på Irskesjøen. Nicoline kom opp frisk å rask. En spennende bok til maten det er snadder.

Isle of Man var Norsk i mange år, og det er de visst litt stolte av enda….

Møtte disse kl 05:30 på vei ut fra Isle of Man, locale  fiskere.


Etter en ny dag i sjøen kom vi til Holy Head og 2,4km molo. Nicoline holder stø kurs 


4 kommentarer:

 1. Hei hele herlige gjengen :-) Morsomt å lese bloggen og følge med dere på turen. Vi har det fint her hjemme i Trøndelag også, men vi ser at det er mye uoppdaget verden der ute - og dere er heldige som får oppleve det!! Vær forsiktige - og God tur videre! Aino og Roar

  SvarSlett
 2. Hei, hyggelig å høre fra dere. Tank opp Windy'n å kom etter.....har det bra her... I kveld har vi vert i nabobåten (fra Stavanger) å spist voffelkak med Nora joirdbærsyltetøy, snakket Norsk i hele kveld, ja dette er nesten som brakstad...
  Hører det er fint hjemme, d er bra, knall vær her og.
  Hilsen oss alle som akkurat nå har skytekonkuranse med piratpistoler og sugekopppiler, de går dritbra, morro..

  SvarSlett
 3. Kjempegreier:)
  Rakk ikke frdagsquiz'n, men antar at både spørsmål og svar var presise denne gangen:)

  god tur videre

  mvh Terje

  SvarSlett
  Svar
  1. Jada, men husk at jeg er både storjurie og dommer....
   men tror jeg utnevner deg til overdommerfulmektigassistent så vi er sikker på at ingen blir snytt for premien...
   her blåser det (alt for mye) midt i mot og ca 3m krapp vindsjø. Vi prøver å komme over til Padstow i morgen. ca 15 timer i åpen sjø over Bristol kanal, ser ikke spesielt lyst på det, men Lavtrykkene holder seg utenfor Irland så det bli ikke bedre på lenge. Ellers varmt og fint vær vær, mulig noe regn i morgen.

   Fish and Chip.

   Over and out.

   Slett

KOMMENTS