søndag 4. august 2013

Hipp Hurra, til kai i Falmouth, og svar på fredagsquiz

Det var usedvanlig god stemning i begge båtene, vår og EOS (fra Stavanger) når vi la til kai i Falmouth. Falmouth ligger helt nede i SV spissen av England. Dette er liksom endepunktet for turen oppe i ‘nord’, og nå skal vi ruste opp båten litt mere og klargjøre for seilasen sørover, ‘ut av kjente farvann’, til dit de snakker rare språk og har siesta… 
Falmouth er et populært stoppested for alle som skal på langtur og det er bra utvalg av dippedutter…mye å kjøpe for far…..kjekt å ha ting….

Turen fra, ja det er svar på fredagsquiz…..PADSTOW…, ble en meget fin tur. Det var ganske langt, ca 85nm, men vi startet tilig, ( var oppe ½ 4) og etter utsjekk dro vi fra havn mens dagen grydde og dagslyset sakte ble slått på. Kan vel ikke si at det var fin seilas de første timene, var utrolig rotete og lite snill sjø, men vi stampet oss igjennom og kom oss lengre ut og sør, og da ble det bra. Dette med bra og ikke bra sjø er vel en definisjonssak. Snill sjø er overhode ikke farlig. Det ‘farligste’ er å gå ned/ og på do, og ta av jakken uten å holde seg fast. Likeledes prøve å sette seg på do….da må man passe på. Kunne blitt en slager som selskapslek dette ‘ prøv å sette deg ’ mens gulvet beveger seg hit og dit. Men som sagt, det ble kjempefint. Vi rundet Lands End uten noe større strømskavler eller ‘choppy’ sjø, men så hadde vi lest i klokeboken (strømbibelen vår) at en måtte starte på HW +3t, og det klaffet. (Vi hadde noen små nifse opplevelser med kraften og tilfeldighetene i strømskavler/bølger ved runding før Milford Haven).

Etter runding av Lands End (motor her pga motvind) ble seilene heist, dvs EOS smalt opp fulle seil, vi ‘pysene’ startet med et revet seil, hvor da Linn Sofie brøler fra fordekk `` …..hva, skal vi ikke ha ut fulle seil…men da seiler de i fra oss…``,  dette ble gjentatt minst tre ganger. Det er godt å høre at konkurranseinstinktet er i orden. Dog, det ble en fantastisk fin etappe i lag med EOS. Vi gled inn Falmouth kl 18:30. 

Slik startet det, EOS på tur 'ned'....
Så et par-tre sekunder senere kommer de opp igjen. Vi fikk en svær røver som rullet innover dekk og helt opp til rutene før den sa takk for seg og rant ut på siden. Det er jo morro så lenge vi har husket å lukke alle vinduene.....

Men det ble kjempefint og her runder vi Lands End, ja tenk det vi fikk rundet Lands End i sol og fint vær.

Genoatrimmeren (genoa er forseilet)  tar fri og slapper av med litt musikk

En knall seilas inn til Falmouth

EOS for fulle seil....sparer ikke på kruttet de gutta....

Ja her er det best å holde på håret, det blåser  godt fra SV og vi seiler fort

Mor er styrmann inn mot Falmouth.....

.......mens kapteinen har tatt ferie,   ikke noe problem når man har mannskap.

Mer delfinspeiding, og delfiner så vi , og små hai, eller brugder da.

Mannskapet på EOS,  Pia( hund), Ole, Jorunn og Joar. De har bloggen eosimiddelhavet.wordpress.com  Superkoselig å seile i lag med denne gjengen.

3 kommentarer:

 1. Hei, kommer ikke inn på bloggen til EOS - så lurte på hva adressen egentlig er? :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei

   har lagt inn link på adressen, under nederste bildet

   Slett
 2. Hei

  er : http://eosimiddelhavet.wordpress.com/

  SvarSlett

KOMMENTS