lørdag 24. august 2013

Bayona

Bayona, en liten plass som har vært strategisk viktig i lang tid, og det har vært utkjempet utallige slag fra tidenes morgen. Vikingene var her og ‘ødela’ Bayona som en lokal håndverker kom å fortalte meg siden jeg var Normann, men også Julius Cecar og araberkongen Almanzor har preget historien til denne byen, som før 1201 ble kalt Erizana. Senere har både Engelskmenn og Portugisere sloss heftig i dette området. Det virker som at Norge hadde en mer aggressiv utenrikspolitikk med de ‘eldre’ vikingekongene.  De var her med 200 skip og 4000 mann fikk jeg vite av den samme lokale ‘historie’ guruen. Men i senere tid da engelskmenn og Portugisere prøvde å få kontroll på dette området hadde vi fått konger med navn som Cristian og Fredrik, og de var nok langt mer fredfull enn Olav og Magnus gutta,  eller så likte de seg ikke på sjøen.
I dag er Bayona en herlig lite by hvor gamlebyen er godt bevart.  Mange av husene har blitt spisesteder og små barer. Enkelte av barene har bevart husene nesten som de var med grue, trange trapper osv. Det er i alle fall koselig. Litt turisme er det men ikke plagsom mye.

Vi måtte utforske festningen. Her er vi  oppe på festningen med utsikt mot innseilingen

Utsikt mot havna. Det er flere strender rundt i området.

Havna og 'byen' dvs sentrum til høyre i bildet. Gamlebyen er rett inn for kaianlegget

Vi lå på den nærmeste piren i ærverdige båtklubbens fasiliteter. Det ble oppfordret til å følge dresskode ( noe vi ikke helt hadde fått med oss før vi sjekket ut......). Klubbhuset / spisested var  serdeles farsjonabelt , og fint. Den ene Naboen vår på kaia var en Falcon 82, med mannskap. Man føler seg ganske liten i slike omgivelser.

Vet ikke helt når disse ble installert, man antar de var mot engelskmenn og portugisere, lenge etter vikingene var her

Vi ser om vi kan erobre festningen fra sør.

Her kommer man seg inn med bil. Det er pent å rent         over alt

Så ble det kveld og vi skal på byen .  Der vi lå var liksom en del av festnigen, og vi gikk ut
i gaten like under 'tårnet' på festningen.  

Og vips, rundt neste sving traff vi EOS,  dro  til et lite spisested og hadde en serdeles trivelig aftenIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar

KOMMENTS