torsdag 22. august 2013

Ned langs Galicia’s 'atlantic' Nasjonalparker

Etter en litt urolig siste natt for anker oppe ved Muros ( blåste litt i alle retninger så båten snurret rundt) ble det en kjempe tur ned langs Galicia’s kyst. Vi hadde lyst til å ta innerleia for å se litt mer, mens EOS valgte ytterleia og havstrekket nedover mot Bayona.  Litt spenning må man jo ha, og vi fant ut at det kunne da vel ikke være verre enn å navigere i Flatangerleia, så vi la kursen mot Canal de Sagre, som gir inngang til innerleia på Nordsiden av Isla Salvora. Det ble et bra valg, Canal de Sagres og Paso del Carrerio ble forsert uten problemer, men spennende var det. Store steiner som stikker opp, men det verste er fiskegarn som dukker opp litt overalt. Det er utrolig hvor fint og ‘moderne’ det er nedover her. Fiskebåtene er nye og store og husene langs land er meget fine, så tydelig at havbruksnæringen står seg godt her. Vi kan vel bekrefte at Galicia har noen fantastiske områder. Her er det hav, strender, fjell, tja det ligner jo på Norge. Ikke rart at det igjennom tidene er utkjempet mange slag om å ha herredømme over dette området. 


Men hva i all verden er det som er så spennende her da.....

................og her.....

Joda, en liten snurr på kjettingene. Joar og jeg måtte ut med jollene og
snurre båtene tilbake, men vi har jo tid til slikt.......                   

Så drar vi  ned langs Galicia i fin NØ vind, jaggu fikk vi seilt med sprideseil nedover, det er meget behagelig

Lite traffikk var det, men noen skip møtte vi ved kryssing av trafikkseparasjons sonene

Jada, her skal vi inn, ser noe skummelt ut men det skal være en kanal å gå inn


På tur inn, dette var skøy, litt tivoli inn her, kiler i magen og duver godt
Vi er igjennom, bare noen steiner her og der nå. Anbefales ikke å ta nattseilas her. 


På 'innersiden'  blir det lunere og varmere, bebyggelse og fine strender så og si  hele veien nedover til Bayona 

Men noen må jobbe litt, joda Janne vi prøver å følge opp så godt vi kan.

Yes, vi ser Bayona, byen vi har hørt så mye om, byen med en utrolig historie bak seg. 

George på sin siste vakt så langt. I Bayona mister vi mannskapet, George drar på seiltur i Middelhavet i 3 mnd før han mønstrer på Catara  igjen. Urk, nå må jeg selv skure dekk å vaske kopper. Ser allerede frem til å få han tilbake i November.

Bayona. Den gamle byfestningen vises godt i innseilingen til Bayona. Blir godt å ligge her noen dager.

2 kommentarer:

 1. Ship o`hoi til dere alle. Her heime får man nøye seg med opplevelsen av å følge dere, men for en fantastisk opplevelse det allerede har vært:)Supre reiseskildringer får vi også som er meget lærerike også for oss som prøver å suge til oss alle inntrykkene fra det dere opplever. Ser at du Nicoline arbeider godt, du har tydeligvis kommet langt i matteboka (?) allerede. Og tenk på alt det andre du og resten lærer som elevene her går glipp av!! Her ser det endelig ut til at vi får noen dager med godvær igjen. Flott for Molodagene som arrangeres i morgen og for oss som skal på PeTorsa i helga:)Dere får kose dere videre, håper jeg får snakket med deg (og kanskje noen av dere andre) snart igjen, Linn Sofie. Koselig med den forrige praten heime fra kjøkkenbordet. Hilsen Tone

  SvarSlett
 2. Hei Tone

  Det er lørdagmorgen og Nicoline sover enda. Hadde besøk av nabobåten som ligger for anker like bortenfor oss i går kveld, og det blir lik leggetid for alle når vi er på tur, men hun kommer nok opp etterhvert. Linn Sofie er oppe og tar morgenkaffe med oss. Vi blir liggende i Bayona til ut i neste uke da det blåser meget kraftig utenfor kysten, men her er det helt topp å¨ligge på været.
  Det eneste er at vi ikke har stødig wi-fi nett, må ta jolla inn til 'sentrum' og gå på en cafe, der er det nett overalt.
  Håper dere får ei fin helg i Li, Kristin og Agnar skal sikkert dit de også.

  Hilsen oss i Catara

  SvarSlett

KOMMENTS