torsdag 15. august 2013

A Coruna, vi er i Spania -herlig’

Es spanjola - si senjor , …..nei det ble feil….blir mest « No puedo hablar espanol», og her i Nord er det lite turister og få som snakker Engelsk. Blir vel mye fingerspråk ja, litt av en seanse i går da jeg handlet fisk til middag…… si-si, no-no, si-si....puh..., men det ble mat til slutt.

Nå er vi kommet til A Coruna  i Spania og føler at nå er vi virkelig på tur. Her er alle brune, de snakker et språk som ikke er så lett å forstå, de har lang siesta midt på dagen, ja nå tror jeg vi er i det som kalles utlandet. Det skal bli gøy å utforske dette området.

Turen hit:
Etter 458nm og 3 døgn på sjøen kom vi til A Coruna i Nord Spania kl 05:30 Onsdagmorgen. Det ble litt raskere enn vi beregnet, men så blåste det kuling (12-16ms) fra tirsdag ettermiddag til vi kom frem. Det gir høy fart, men selvfølgelig ikke samme komfort da sjøen øker med vinden. Den siste natten ble en slik etappe en helst vil slippe, men vi skal ikke klage. Bra det var så mørkt at vi slapp å se all sjøen. Vi viste det ville komme så vi var godt forberedt. Vi hadde lagt kursen lengre inn i Biscaya ett døgn før, dvs vi økte lengden på distansen for så å kunne snu å lense unna når det kom for fullt, og det funket bra. Vi hadde atlanterdønninger inn fra NV, og så fikk vi all værsjøen fra SØ, noe rotete. Spennende var det også når vi skulle over kontinentalrenna. Det er der bunnen går fra 4000m dyp til 180m dyp på noen hundre meter lang strekke, dvs nesten rett opp. Ved styggvær kan det være farlig å forsere dette området, men det vi hadde kalles ikke styggvær i Biscaya, så vi seilte over uten problemer. Men, alt i alt en kjempefin tur, litt rusk må man regne med når man krysser selveste Biscaya. De 2 første dagene var bare helt supre, sol, blå himmel, ingen skyer, stjernehimmel, delfiner og hval, den siste dagen var også helt OK, bare litt mere humper.


«Cuidate» fra Catara

Endelig kom vi oss på nett....d e itj bærre lækkert me nætt nei.. Alle bildene er samplet ned til bittesmå for å greie å legge opp noe som helst.


Vi er ute av Britisk territorium, og 'the Red Ensign' skal ned, vi er i International farvann

Dette var en liten test før pledd, puter, stereoanlegg og masse snoop ble installert på fordekk til en 2 dagers sol seanse midt på Biscaya. Senere ble det bikini, men med redningsvest.

Nei tenk d du, ble det ikke nydelig  rabarbrasuppe på Biscaya også.  Men nå er det vist slutt på rabarbraen så nå blir det andre boller...  ..

Solnedgang, Musikk og livsnytelse i Catara. Roen senker seg over skip og mannskap og stjernehimmelen kommer snart til syne.

Selv om det er varmt føles det litt kjørlig på senkveld/natt så vi bruker seilklær på nattestider. Dog, Tove har pakket bort de tykke dynene nå.....hurra.

Vann Fontener til ære for Catara. Helt utrolige syn der ute på Biscaya, det var mange hvaler......

...og delfiner da, de var der  titt og ofte. Pussig at man aldri blir lei av delfiner.

Det stilige med månen her er at den likksom starter midt på himmelen,
for så å gå ned i havet, slik som solen gjør hjemme, man får 'månenedgang'

Så var vi i A Coruna.  En by som Spanjolene i sør bruker som ferieby, så her er det bare spanjoler. Fin strand, fint sentrum med gamlebyen, kort gangavstand fra båten og hit (andre siden av gamlebyen), tja, kan vel ikke klage på dette.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

KOMMENTS