søndag 18. august 2013

Muros og Fredagsquiz og endelig bilder....

Jippi, har fått nett igjen, lagt ut litt bilder fra Muros og La Coruna

Løsning Fredagsquiz er som flere har svaret, Finnestere, Verdends Ende. Svein var raskt ute, og vil ha premie til kai i Namsos, siden det ikke går må vi desverre flytte premien til neste quiz.

Ligger for anker i San Fransisco Bay like Vest for Muros i NV Spania. Det er en stor strand med en god del folk, men vi har ankret på Vestsiden og har vår egen lille strand, nesten da, er noen lokale som bor ovenfor som kommer ned hit. I dag har det vært bading, soling, mer bading, jollerally, bading, osv…. EOS kom i går kveld og la seg utenpå oss, Vi hadde en særdeles hyggelig aften i Catara i går kveld. Alltid koselig å treffe igjen EOS. Vi skal gå i lag til Isles cais, en øy ca 40nm sør. Det er i en nasjonalpark og en må ha tillatelse for å gå inn.  Vi håper vi kan ordne det i morgen.  
For dere vinelskere kan vi røpe at vi prøvde en rød Estola Crianza 2009, fantastisk god, og den belaster feriebudsjettet minimalt, kr 9,50 på lokalbutikken. Vi har også vært på marked å handlet  usedvanlig mye frukt, jo Spania er ikke ille.

Dette ma da være det som Svein kaller 'det gode liv....'

Salt vann gir god oppdrift, det var fysikktimen for Nicoline i dag

Men livet i båt er ikke bare soling, i Muros befalte skipperen full runnvask, dvs ALT skal skures

George og Tove fikk dekk og skutesider, Linn Sofie fikk cocpit, Nicoline fikk lekselesing,. Alt blir møkkete og salt så
vi må vaske titt og ofte.

Men etter litt vask må vi ha mer badeliv. Ikke noe å utsette på innsatsen. Catara ligger bak til venstre i bildet 

Vi koordinerte til og med en redningsaksjon, kanal 72 selfølgelig.  Han med brettet hadde ligget 20-30 min i vannet da
han med kanoen kom og skulle hjelpe. Det ble bare tull, så vi tilkalte dingy fra den Norske båtenTirna Noir som lå i samme bukta.  Da ble det mer fremdrift i  redningsarbeidet. De virket forholdsvis fornøyd da de passerte oss på tur inn.

EOS kom fra A Coruna et døgn etter oss,  og siden vi lå her droppet de anker og la seg inntil oss. Det ble en fin kveld.
Mere styr ble det når vi skulle opp med ankrene, var noe snurret  ja.....

Dette er Tir-Na Noir. Vi traff de i A Coruna. De har også med en skolejente og skal samme veien som oss. Det blir bra. 

Morgenstund for anker utenfor Muros, men nå skal vi straks videre sørover.

4 kommentarer:

 1. Hola amigos!
  Como estas? I dag har vi hatt første skoledag på Statland - alltid spennende. Kun 4 elever på m-trinn, Nicoline. Marthe har flyttet til Sørlandet. Tror Janne savner dere i klassen... På småtrinnet har vi fått 2 nye elever i tillegg til de to nye 1.-klassingene.Ei ny jente i 8. klasse har vi også fått.Ser at dere har det helt supert. Vi begynner å få litt høststemning, fint og varmt innimellom, men sommern er nok over... Klassen skal snart begynne å følge med bloggen deres på smartboardtavla :) God tur videre!
  Chao!
  Ragnhild (skal hilse så mye fra Bjørn også)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hola!
   Bien! Har det bra her i Baiona, har lastet ned to spanske apper, men går vel snart over til portugisisk. Prøvde å gjøre litt skole mens vi seilte hit men ble litt uvel av å se så mye ned. Har møtt en jente fra Norge som også har tatt med seg skolen i båten.

   Hilsen Nicoline.

   Slett
 2. Ja dokk kose dokk bra no. Ser heilt topp ut å vær på tur!! Her hjemme e vi ferdige med andre omgang med graset og sauene kommer hjem ( uten lov) en etter en. Åge bruker mye tid på å jage sau!! Rasmus blir gjerne med på det i bæremeisa, eller til fots hvis ikke veien er for lang. Rasmus har startet i barnehagen og takler det fint. Leker og koser seg. Jeg har kommet igang med jobben , og det kjennes helt ok å få jobbe litt igjen. Nå til helga skal vi i 50 års dag på Sparbu, Rasmus skal ligge hos mormor og morfar. Skal sende dere noen bilder av Rsamus så snart Åge har lagt de inn på PC`n. Hilsen oss i Aunet.

  SvarSlett
  Svar
  1. hei, va inn på sia i dag, sjer at svaret fra Tove ikke har kommi me.
   Tove seint mail te dokk, men nættan her e nå ustabil, ho får skriv på ny.
   Æ står no utom en cafe, kosta mæ 3 cola og en kaffe å last ne nå brukermanuala te masta....men no har æ passordet, så læng det verki da..
   Dåkk må mail nå bilda tå Rasmus ja.
   oim

   Slett

KOMMENTS