fredag 16. august 2013

Fredag og Quiz

Hei å hå

I dag dro vi fra La Coruna kl 06:00. A Coruna er en kjempefin plass, men vi fikk et værvindu og velger å stikke avgårde. Det da vi skal passere det som kalles ‘dødens kyst’ og runde det som heter ‘verdens ende’. I gamle dager, dvs før Columbus seilte til Amerika, trodde folk at dette var verdens ende. Rundt ‘verdens ende’ er det nesten bestandig vanskelige forhold, og kjent for å være særdeles røft. I skrivende stund har vi akkurat passert, og vi fikk kjempefint vær, sol og litt vind bakfra, som nå har økt til 12sm, akkurat passe til at genoan står godt og vi lenser unna i behagelig fart.  Tror vi har litt flaks med været. Vi kommer til å gå til kai/anker like før det blir mørkt i kveld fordi det er  masse fiskeredskap i sjøen.

 

Så Quiz:

Hva heter så denne berømte ‘odden’ som vi rundet ???

Tenk at folk trodde dette var verdens ende. Mener å huske at folk trodde jorden var flat og at man seilte utenfor  hvis man dro for langt ut…

 

Ha en fin fredagskveld alle sammen

Hilsen Catara

.

 

 

2 kommentarer:

 1. Tjohei!
  Det er stadig like trivelig å følge dere på deres ferd. Her er det Namsosmartna. Sludj spilte på scenen i dag, og det var kjempebra:) Vi ligger til kai i Namsos og har det helt OK :) Skal hilse fra Grete!
  Svaret på Fredagsquizen er Finisterre.
  Premien ønskes levert på gjestebrygga i Namsos inne kl 11.00 i morgen.
  Hils til damene dine!
  Svein L

  SvarSlett
 2. Jasså, dere har lurt dere avgårde? Vi var en tur bortom havna i ettermiddag, men da var båsen tom gitt! Vi håper dere fikke en fin tur rundt hjørnet. Vi går også avgårde i morgen tidlig sammen med flere andre båter, bla Eventyr og vår danske venn som seiler alene. Kanskje sees vi igjen nedover kysten et sted.

  Jorunn og Joar i EOS

  SvarSlett

KOMMENTS