mandag 31. mars 2014

Norman Island, eller Sjørøverøya

Svar Quiz1: Norman Island eller også kalt Sjørøverøya 

Svar Quiz 2: Historien på folkemunne her sier at det var en mindre kjent pirat, Blachbeard, som satte i land 15 mann og en flaske med rom på øya. Noen prøvde å svømme over til Peter island som ligger 800 meter unna, men druknet. Defor fikk den vakre bukten på Peter Island navnet Dead man's bay.

Har ikke fått så mange svar denne runden, begynner vel å bli vår hjemme, men Svein hadde om ikke helt rett, så iallefall det beste forslaget. Han byttet ut pirater med kinesere....

Vi har vært på Norman Island å sjekket om det fortsatt er noe gull i hulene, men det var ikke så mye som en falsk gullmynt engang..... så vi må nok lete videre.Her er Sjørøverøya

Vi ankret opp på sør siden av bukta, helt ute ved inngangen på bukta. Hulene ligger rundt odden og ca 150m sør.

Dette er hule nr 3, den som vist nok skal ha rommet mye gull

Vi er inne, men det var skuffende lite blankt på bunn.......

.......heller ikke noe gull å se over vann. Det var litt for mørkt til å ta bilder der inne med undervannskamera, men sør enden av hulen var litt tøff med en smal litt høy åpen utgang med lianer hengende i åpningen. Som klippet fra en sjørøverfilm.

Men utenfor hulene var det et yrende fiske-liv og fantastisk fint under vann

Sjekk dette da, du snakke om å svømme i akvarium.

Dette er en litt større fisk, omtalt i fiskeboka vår som meget sky og vanskelig å ta bilde av. Vi fikk tatt dette bildet på sør siden av bukta. Den er merkelig da den skifter farver. Den ble litt skremt, så den gikk rett på korallbunn og la seg som en flyndre og skiftet farver slik at den knapt vistes. 

Skilpadder på dypt vann er ikke så enkle å ta bilde av, men denne dukket opp ved jolla vår like ved hulene. Linn Sofie var snar nok til å få tatt et bilde.

Nicoline (i åpningen på hulen) konstanterer at the Caves var bra, men vi drar videre

Bare et lite fiske bilde til slutt. De er er så coole å svømme med, spesielt den lille røde hissigproppen. Hender seg den prøver å jage oss....litt morro da.


2 kommentarer:

 1. Hei Catara-gjengen :-) Dere har rett i at våren er i emninga her. Fant 3 blomstrende krokus her forrige dagen!! Det - selv om det ligger godt med snø på plenen fremdeles. Vi skal til Røros i helga. Da får vi ta et lite gruppearbeid med Caroline og Andreas, kanskje?? Se om vi klarer å bli først!! Det er nok tida og tilhøva som styrer aktiviteten på PC`n på kveldstid nå om dagen. Vi regner med at dere så smått begynner å ha litt hjemlengsel, så vi skal ikke brodere ut hvor fint det er i Nord-Trøndelag på denne tiden.. Dere har det ikke fælt dere heller, ser vi :-) Lykke til videre! Vi venter spent på neste reisebrev.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei
   Bra det er fin vår hjemme, lettere å pusse båt da og takk vi har det ikke så ille nei.
   Har ikke hatt på sokker siden August. Det vil jeg nok savne når jeg kommer hjem, å gå bærfot hele tiden, kun badesko som ligger i jolla , dvs de ligger ikke der nå, glemte de på Salt Island....søren også...andre paret, Det første kjøpte jeg i Portugal for en Euro, men en forsvant på mystisk vis, fant så et forlatt pat i deep bay som jeg brukte inntil jeg glemte de på Salt island, nå er det vel noen andre som bruker de. Er en type selvorganisert byttesystem, men man kan påregne noen dager uten sko......men man får da nye modeller etter hvert...

   Slett

KOMMENTS