tirsdag 25. mars 2014

Salt Island, og Beef Island

Hei igjen

Innlegg fra Beef Island ligger under (fikk ikke nett før i kveld)

Etter en rolig helg på Beef island seilte vi ned til Salt Island.  Vi prøvde også Ginger Island på tur ned, men det var for mye sjø til å ankre der, så vi dro videre til Salt Island.
Øya har naturlig nok navnet  fra 2 saltdammer som var i produksjon i flere hundre år. Båter stoppet her for å etterfylle salt. Etter at ankret satt godt utenfor fjellveggen  (på 10m hard sandbunn) måtte vi ut å se om vi fant noe salt. Men det var dårlig med det gitt, kun en liten pytt var det salt i.

Øya er ikke bebodd, men det har bodd noen her. De få husene er forlatt. Det  er forfallent og ikke så veldig ryddig. På baksiden av husene er det en gravplass med mange graver, ser litt spooky ut.  Skulle nesten tro at alle som bodde her var nedgravd der.  Vi sanket noen kokosnøtter, men da vi skulle åpne de var det bare et lite ‘egg’ (ingen kokosnøtt)  inni, som i tillegg var tomt.  Nei denne plassen var merkelig. 

Etter mørket senket seg  så vi noen blåhvite lys som vandret rundt der inne på stranden, men hvis det var spøkelser tror vi ikke at de kan svømme så vi tok det helt med ro der vi lå fint for anker helt inn til fjellveggen. Denne plassen er også omtalt som dårlig ankringsplass  så igjen fikk vi godt med plass.

Men målet med Salt Island var å dykke på Britiske RMS  Rohne som sank utenfor her i 1867, men  mer om det i neste innlegg.

Palmesus  med speilbilde i saltpound på Salt Island. Ser idyllisk ut, men under palmene på denne siden var det en privat gravplass med mange graver pyntet med konkylier. Hele området var litt  rotete og  så litt merkelig ut.

Vi fant en fin plass å ankre like inntil berget.  Vi la ut 2 anker  for å ligge helt stille da vinden ofte dreier slik under fjellvegger. Men her lå  vi godt.

På land var det restene etter bosetting, som ikke var så veldig gammelt.

Og på stranden var det perfekte palmer  for hengekøy. Vi sanket noen
 nøtter også da vi ble tørste, men selv kokkosnøttene
 hadde sinet opp…..merkelig plass

Men etter litt vandring fant vi en liten saltdam. Ikke stor, men det var da salt.

VI gikk rundt begge dammene, må strekke litt på beina også.

Linn Sofie har alltid litt ekstra energi på lur. Nå er det tydeligvis kjedelig……er jo ikke salt i dammen engang.

Om kvelden ide sola gikk ned kom mannskapet på TirnaNoir 
tøffende over til oss i jolla. Fin kveld.

Ok plass å se, men Nicoline syntes hengehøya var denne dagens høydepunkt.

Men solnedgangen var i alle fall fin her ved Salt Island.
I morgen blir der RMS Rhohn…det blir bra…tror vi.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

KOMMENTS