onsdag 12. mars 2014

Anguilla, takk for oss.

(dette kommer ut 2d forsinket pga nett problem når vi skulle dra fra Anguilla)

Da er det dags å dra videre. Har vert her flere dager, flere enn normalt, så det betyr at vi har hatt det bra, samt gode naboer. Bliss kom hit litt før oss, Belle kom for et par dager siden. Men nå er vi alle spredt igjen. Vi har seilt vest, de har seilt øst. Antigua var en bra opplevelse, spesielt med bare godt vær og gode naboer som vi har delt sundownere med ganske ofte. 

Det er søndag , og vi slapper av. Tenk å hekle i denne varmen da.... men fin utsikt er det da fra hengekøya

Ikke sikker på om det er mastesjekk eller abligøyer, sannsynlig
det siste. Bak oss ligger nå Belle som kom opp fra St Barth.

Simon fra Bliss stikker innom og henter Nicoline, de skal sikker bade igjen....

Men det er ikke bare late dager. Vi slipper å slå plenen når en bor på båt, men vi må jaggu skrape gress av bunnen på båten. Det gror riktig godt her i varmen. Selv de men ultragiftig bunnstoff fra skip har samme problemet.

Vi bruker en gummi isskrap til å renske bunn av båten. Litt jobb, men bedre enn å skrape av en nedfrosset bil:>

På mandag dro vi til little bay å snorklet. Little Bay er omkranset med bratte 'fjell' vegger.
Litt spøkelsesaktig over disse bergene, huler og hull overalt. tøft...

Sjekk det hullet bak Tove, var hule inn på sidene.

Ikke så bra bilde, men det var liksom Litte bay, og stranden bak båten vi skulle ta bilde av. Hadde med oss kun undervannskamera, og da ser alt ut som det er så langt unna.
Men det var en fin liten strand helt inne i denne bukta. Dog ikke så mye å se under vann..

Så vi dro ut til Sandy Island for å sjekke ut livet i vannet der. Var OK, ikke mer enn det. Mye gammelsjø så noe uklart vann, samt at det ikke var så mye å se på. Fisker var det da.  Men nå har vi vert mange supre plasse å sett så vi er vel litt bortskjemte på fine snorkleplasser.

Dette er Sandy Island, en liten sandhaug med noen korall rev rundt. Litt sikk sakk å komme inn, selv med jolla etter at seilbåten er fortøyd.

Dette er alt....lita øy,  og så fikk vi jaggu regn....

Så vi dro tilbake fra Sandy Island, og da kom sola igjen. Vi hadde fått lavt trykk på en trykktank på watermakeren, og måtte pumpe litt. Da må Belle kontaktes. De har ikke mindre enn 3 pumper med seg, bla en proff sykkelpumpe for å pumpe bilventiler, Den har til og med trykkføler, men hvor var den??? Stakkars Knut måtte tømme stuerommet bak for å finne pumpen. Men den gjorde susen og trykket kom tilbake til ok nivå, og watermakeren trives mye bedre. Vi må vel kjøpe oss en slik.  Er utrolig mye rart en må ha med på tur.....
Siden det er siste kvelden med Belle (på lenge) skal vi på land å kose oss.
Ble tatt noen bilder av meg og Knut som Karus og Baktus, men de egner seg ikke på trykk..... nå drar vi videre.1 kommentar:

  1. Fine bilder igjen! Ønsker dere god tur videre og gleder oss til å se hvordan det ser ut på neste ankringsplass :-) PS: Uværet Kyrre var svært "oppskrytt"! (Heldigvis)

    SvarSlett

KOMMENTS