torsdag 6. mars 2014

Kjapp stopp i St Marteen

Hei

Nå har vi fått nett igjen, hurra. 
Vi ble ikke lenge på St Marteen da det er en stor 'ferieøy' med masse folk. Diger flyplass og masse Cruise ship som kommer hit.
Dette er en plass man stopper for å shoppe da de 2 største båtutstyrsbutikkene ligger her. Skikkelig gotterbutikker for far. Vi fikk da svidd av mange kroner vi og, men nå skal vi ut å leke oss i vannet med litt nyinnkjøpte duppeditter. 

Det som var ekstra stilig her er at vi traff 2 båter, nemmelig Midwatch fra USA og Milla fra Norge.
Midwatch fra USA var i Flatanger i sommer ( hvor de bla var omtalt i Flatangernytt). Milla var på tur her i 2011/2012, og hvor vi fulgte de på bloggen mens vi forberedte oss for tur. Men de ville ut igjen og har nå seilt ut på ny. 

Akkurat nå ligger vi for anker utenfor Anguilla, en øy vi ikke har hørt noe om på forhånd, men som virkelig imponerer. Her er det lange hvite strender og turkis vann. Skal nå ut å utforske litt og skal legge ut nye bilder i morgen.

St Marteen er vel mest kjent for denne stranden som er i enden på den store flyplassen. Normalt er det ikke så mye folk her, men da vi var der hadde de kjørt hit omtrent alle passasjerene på et stort cruise ship. Og da ble det liv.
Men stranden er kjempefin så vi badet mens vi ventet på den store jumbojeten som skulle komme 12:50

Og så kom den. Den blir utrolig stor når den stryker over oss. Linn Sofie har lagt ut et bedre bilde på sin blogg via Instagram.
Joda, kjekt å se flyene stryke over hodene våre når vi er på stranden. Enda tøffere var det når vi dro, mener du ikke at det kom et digert 4 motors fly akkurat når vi var utenfor flyplassen med båten på tur nord. Når vi kikket opp så det ut som det strøk rett  over mastetoppen vår, det var tøft d.


Denne dagen hadde vi kinamat til lunch. Kapteinen var kokken og blandet selvfølgelig alt for sterkt, så vi måtte vanne ut 2 ganger før sausen kunne spises. Men da ble det knall godt. Alle utstyrte lang-turbåter har jo med seg spisepinner til en skal ha kinamat.

Til dere i Flatanger, har dere sett denne båten før......?

Joda, det var Bob, Kim, Anna og Finn som plutselig lå 50m bortenfor oss. Barna var inne på land å besøkte besteforeldrene da bildet ble tatt. De seilte fra Main ovenfor Boston og til Flatanger før de startet på turen sørover igjen. De hadde ikke fått med seg noen Flatanger kaffe krus, så det måte vi selvfølgelig overrekke de. Så vi håper det er flere igjen på butikken til Sørgård når vi kommer hjem. En Flatanger kaffekopp må man selvfølgelig ha.


Men vi fikk også besøk av mannskapet på Milla, Lise og Kjell som seiler en ikke så stor båt. De seilte hit og tilbake i 2011 og 2012. Vi fulgte de på bloggen deres, og viste at de bestemte seg for å seile ut igjen denne sesongen.  Vi fikk med oss hva de opplevde i 2011 og 2012 og synes de er noen skikkelige barskinger. Det står respekt av hva de har gjennomført. Så det var kjempe morro at de kom på besøk til oss. 
St Marteen er også er yndet plass for superstore båter, som denne som er på tur ut. Inne i bukta (må inn under en bro for å komme inn) lå det sikkert 30 slike båter + mange litt mindre.
Alt i alt, en ok plass for å stoppe å shoppe. Mange fine strender og slikt, men dette er litt Grand Canaria, masse folk.
Så vi ble ikke lenge her.
Anguilla neste.....ship o hoi


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

KOMMENTS