fredag 4. april 2014

Culebra, en avslappet øy

hei å hå

Etter 4 dager uten nett fikk vi endelig inn en kafe inne på land her (kom akkurat frem til en liten øy like ved Puerto Rico). Får stadig tilbakemelding om hvor flott det er hjemme og det er gode nyheter. Våren har kommet sies det. Det var jaggu ikke slik siste vår da vi gikk på isen rundt båten i April. Da får vi håpe at det blir en fin sommer, for det meste av sommeren har vi tenkt å ha hjemme. 
Er flere som synes at vi burde begynne å ha hjemlengsel nå, og det har vi nok alle sammen. Vi gleder oss til å komme tilbake til venner og familie så det er sagt.

Fra siste innlegg har vi seil over til 'USA', eller USVI og Puerto Rico (USA). Innsjekking med båt gikk meget greit, ikke noe stress. Vi stoppet bare på St Thomas en natt før vi dro videre til Culebra, en øy som hører til Puerto Rico. Måtte sjekke inn på nytt for å få Cruising Permit for hele USA for ett år. Men nå har vi alt vi trenger, bare å seile. Like utenfor Culebra ligger det ei enda mindre øy som heter Culebrita. Vi hadde hørt noen rykter om at det er fint der så det måtte vi sjekke. 

Men det er jo fredag....men tror vi kun tar noen enkle spørsmål i dag....

1) Hva heter Mikke Mus's tvillingnevøer
2) Fra hvilken film kommer sitat; " skrive kontrakt det er fali det"
3) Har 3. Juledag vert helligdag?
Joda, vi kan bekrefte av Culibrita var en helt OK øy med en diger hvit strand, varmt vann, skilpadder, palmer til hengekøya, osv. Og hvis man blir lei kan man gå over til andre siden, der er det enda en strand med mykere sand.


Til høyre ligger Culebra. Culebrita ligger til høyre for den igjen


Når vi kom til Culebra gikk vi inn i lagunen og tok jolla til land. Det går en kanal igjennom og ut på andre siden av øya. Langs denne kanalen er det et par spisesteder,  enkel butikk, bensinstasjon og noen flere hus. Var en livete plass med en Dingy (jolle) dock like ved innløpet til kanalen. Vi lette etter tolleren, men han var ikke lett å finne.....men vi fikk kjempegod hjelp på bensin stasjonen, fantastisk hyggelige mennesker her. 

Vi måtte gå til den lille flyplassen (flyene som kom var mer som mikrofly.....men det var da flyplass)  for å treffe tollerne men det ble en fin spasertur.  Puerto Rico er absolutt USA. Tollerne så ut som de var klippet ut fra en episode av CSI men blå overall-uniform, boots, pistolbelte med masse stæs på, solbriller og caps med CPO (kunne stått CSI). Det  var jo litt morro også,  de begynte med å være strenge og kommanderte oss til å sitte osv, men endte med at vi pratet og lo og de viste seg å være kjempehyggelige. 

Så det første vi besøkte var Culebrita, som nevnt en ok plass...........

Og vanntemperaturen er også upåklagelig. Jentene slapper av etter en snorkletur .
Vi fikk en ganske stor fisk under båten som vi ikke fant ut hva var. Den så ut som en liten hai, men det var ikke hai. Rar var den, så skummel ut også, 

Fra denne stranda kan en gå tvers over øya,  og da kom vi til ei ny strand....

Her tror vi ikke det er mye besøk, her lå det masse rak og de eneste sporene i sanden var fra oss.

Litt huler og litt vrakrester, jo dette er litt slik som i filmene om skipbrudne på sydhavsøyer.

Kunne klart oss lenge her, fant  både joggesko og sandaler, dog kun med forskjellig farve

USA er USA, og U.S. Coast Guars er aldri langt unna. Kanskje ikke så aktive her, men litt lengre sør der det er storstilt smugling med narkotika er nok langt mer aktive.

2 kommentarer:

 1. Hei igjen :-) Sitter på jobb og skriver på en rapport fra et 5-årig prosjekt. Blir så LEI innimellom at jeg må innom nettet og se hva andre driver med - bl.a. dere. Sola skinner, flere krokus har kommet opp i bedet, kortnebbgåsa kommer i flokker på hundrevis - og det er VÅR! Man kunne selvsagt tenkt seg en tur til Karibien likevel.. Må bare svare på Quiz`n; Raske søk på internett gir flg. svar: 1) Tipp og Topp, 2) Tror det er Flåklypa I (fant ikke på nett), 3) Tredje juledag er 27. desember, og var kirkelig helligdag fram til Festdagsreduksjonen i 1770. Da dagen var helligdag, ble den også kalt Evangelisten Johannes' dag.
  Svaret avgitt! Ønsker dere fortsatt fine dager. Take care!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei
   Er flott hjemme med vår. Dere får nyte det. Er det båtpuss snart da? Har dere planer om å kjøre sør eller nord i sommer?
   Svaret er helt riktig, men du greide ikke å slå Svein. Han er utrolig kjapp, bare pang så har han svart. Det var en uke hvor vi ikke hadde quiz, han sendte svar også den uken.....det er bra innsats det.
   Nyt våren.

   Hilsen alle oss

   Slett

KOMMENTS