fredag 7. mars 2014

Anguilla, en stor overaskelse

Hei igjen

Først i dag: Gratulerer med dagen i morgen onkel Åge. 

Vi tok en rett avgjørelse med å seile fra St Marteen og opp til lille Anguilla. Denne lille øya har vi hørt lite om da vi tror få seilere drar hit. Men så langt har den overasket meget positivt, og vi har kun vært på land i en bukt så langt. Men strendene vi så langs land på tur opp hit var bare helt fantastiske. Vi har sjekket inn og customs kontoret var rene turistkontoret hvor de smilte å lo . Dette er de første tollerne vi har møtt som spøkte og lo. Mens vi sto inne på kontoret kom en politibåt inn med ei geit. De hadde mye morro med at den sikkert hadde gjort noe galt, eller var vitne i en sak. Utrolig fine folk.

Vi skal ut til noen små øde øyer som ligger utenfor her på søndag og mandag. Det ser vi frem til. I mellomtiden skal vi nok greie å være her i helga, det er slettes ikke ille, dere får bedømme selv ut fra bildene. 

Men det er Fredag og vi må lure til et par Quiz:

1. Lenge siden vi har hatt noe om James Bond.
James Bond har seilt en seilbåt i Venezia. I filmen Casino Royale ser vi de kommer seilende med full seilføring 'litt på skå' (seilene litt over til BB).
QUIZ: Hva kaller vi det når vi seiler med vinden som vist av denne senen (seilene satt litt slakt over til BB)
dvs; Vi seiler.........
alternativ: skarp kryss, kryss, slør, rom slør, brudeslør, lens, platt lens, slå lens, blakk, helt blakk, aktenfortvers, tversover 


2. Her finnes en fisk som heter Lion Fish. Den er delvis skummel da den er meget giftig for folk, dvs hvis du stikker deg på den. Men den er meget upopulær her av en helt annen grunn, hvorfor?
QUIZ 2: Hva galt gjør denne fisken i disse farvann?Vi er kommet frem til  Road  Bay og har droppet anker. Sola er på tur ned og vi tar en sundowner i cocpit da denne seilbåten passerer under sola. Joda, en fin avslutning på dagen som forøvrig ble en fin seilas opp til Anguilla.

I går kjørte vi jolle inn på land for å sjekke inn og utforske litt. Dette er 'hoved innkjøringen'  til Road Bay. Ganske rolig, likeledes som resten i denne bukta.  

Så vi starter likegodt med å teste vannet.
Absolutt godkjent

Stranda går rundt hele Road Bay og er ganske lang. Ca midt på ligger  hovedkaien  for større skip. Her var det helt stille. Til høyre i bildet  ligger Catara samt en Dansk og en Belgisk langturbåt.

Vi tusler videre og kommer til Mr Ted, en gammel traver som nok har ligget her en stund. Egentlig ikke stygt, en sjarmerende gammel båt på en perfekt hvit strand. 

Vi så det lå 2 vrak på sørsiden av bukta og disse
måtte vi se nærmere på. Antar en orkan har
 blåst de på land.

Men det er da utrolig fint her selv med et par vrak, iallefall med blå himmel og sol. 

I St Marteen kjøpte jentene seg ett knebrett og det måtte vi ut å prøve. Vi var litt spente på hvordan dette skulle gå, men det viste seg å være ganske enkelt, eller det ser iallefall slik ut.... 

Her er Nicoline i full fart. Tror det nesten er vanskeligere å holde seg i jolla i så stor fart, vi har en sprek 15hp på denne lille jolla og det føles som den flyver når vi drar på....
Dette var morro ......
...og vi kjørte til solen duppet i havet i går kveld. Det passet bra for da var også bensintanken tom.


GOD HELG

4 kommentarer:

 1. Hei flotteste gjengen til sjøs :)
  Som alltid interessant og informativt å se fredagsinnleggene fra dere :)
  Her blåser og regner det akkurat nå. Må si vi har hatt en annerledes men flott vinter i år!
  Har fyra på peisen i kveld fordi det var litt "kaldt" inne, men det ble fort sånn type caribisk temperatur her :P og da må døra til terassen opp.
  Man så var det quizen da :)
  1) Tipper Slør der. (vei det ikke, men mener slør er et maritimt uttrykk iallefall ;)
  2) Lionfishen, løvefisken, invaderer områder og skaper ubalanse i økosystemet. Ikke bra.

  Ønsker dere ei fin helg og ei flott uke.
  Hilsen Grete i Lykkelia

  SvarSlett
  Svar
  1. hei Grete å Svein

   Ser det er kjempefint hjemme ja, får bilder fra Kristin. Tror vi valgte feil år å dra ut...men det blir da en fin sommer i år også, sant ja!!
   Fyr hardt med døra opp, det liker vi....ellers skal vi røpe rett svar på mandag.
   So long.
   Catara

   Slett
 2. Hei Catara. Sitter på Rock City (kurs i kommunal samfunnsplanlegging) og lurer meg inn på bloggen deres i en litt "trøtt" fase :-) Nydelige bilder dere har lagt ut igjen. Kjenner at jeg har lyst på ferietur til Karibien. Her venter vi på uværet "Kyrre" som skal komme inn over oss i løpet av kvelden med storm og store mengder uvær. Dere skal være glade for at dere er der dere er :-) Kos dere videre! Vi følger med på de fine oppdateringene deres.

  SvarSlett
 3. Store mengder REGN - skulle det stå :-)

  SvarSlett

KOMMENTS