fredag 2. mai 2014

Over grensen til USVI

Hei

Fredag 2. Mai , langhelg, fri og forhåpentligvis fint vær der hjemme. Siden vi har hatt noen slitsomme dager på stranden i Dead Mans Bay tar vi en langhelg vi og. Det blir bra. 
Som vanlig ble 1. Mai brukt til båtsjekk. Skal vel snart spenne seil igjen så da må masten være i topp stand. Vi seilte over til Road Town og la oss for anker innenfor moloen for å få rolig vann, ellers er maste-sjekk et mareritt, det svinger voldsomt oppe i toppen av masta med bølger. Bliss fikk en overraskelse da de sjekket riggen, 2 kordellbrudd på 2 ulike waiere. Det er farlig for en seilbåt under tøffe forhold. Masten kan falle ned og den kan slå hull i skroget i verste fall. Men etter en lang og luftig sjekk fikk atter riggen vår toppkarrakter (av meg selv). 

Er vel knapt noen som har tid til å løse QUIZ nå, men vi må prøve et par enkle denne gangen:


 QUIZ 1:

Hvilket skjell har Tove vært å plukket opp fra havets bunn nå da???



QUIZ 2: På bildet er jeg strakst på toppen av masta, Hvis du ser godt etter vinker LS fra cocpit (sikkert et tegn om at hun slipper linene...)

Hvor langt er det fra mastetoppen (kameraet) og ned til vannet???


Etter mastesjekk dro vi videre til USVI (USA). 
Vi har vært i USVI før, og gledet oss til å komme tilbake. St John er en naturpærle. Nesten hele øya er natur-reservat noe som gir et yrende fisk og dyreliv, så vi gleder oss til å tilbringe noen dager her før vi seiler videre til St Thomas.




Siste dag på stranden i Dead Mans Bay, puh hardt liv... 

Disse digre prikkede ørne rokkene ble vi til slutt vant med da to stykker til stadighet kom tilbake under båten vår. Jeg lå mye under å vasket (gresset gror raskere enn plenen hjemme ) og de kom flere ganger å besøkte meg, eller jeg tror nok de kom for å se om det var noe mat på bunnen. De roter opp bunnen og finner noen småkryp de spiser. Hadde ikke kameraet med meg noen av de gangene selvfølgelig, så vi måtte ut på leting for å få  noen bilder. Hadde også ofte besøk av en diger barrakuda som Finn kalte Barry-Cuda. Finn tuppet han i ryggen med bosshaken en dag han ikke ville flytte seg unna båten, men ellers virket han harmløs.

Vel inne i havnen på Road Town, den største byen og havnen i BVI.

Jepp, 'you can do it', ropte de fra nabobåten...
akkurat som vi ikke har gjort dette før...
men det er utrolig mange som leier rigger for å klatre opp.
Det er ikke vanskelig, men du bør absolutt ikke ha høydeskrekk.
Men hvor høyt er det??

Så ble det tur opp langs St John, en veldig fin øy.

Første stopp ble Leinster Bay. Hadde hørt det skulle være fint under vann rundt en liten holme så vi måtte sjekke det. Litt ablegøyer til ære for fotografen...

Det var vel ikke så spesielt, men det var flere Queen Angle Fisk å se. Ikke vanlig å se 2-3 stk svømmer i lag. 

På bunn finnes mange slike, naturens egne poppcorn-skåler.

Disse Queen Angle fiskene var vel de fineste. De er skye så man må lure seg innpå. LS tok dette bildet.

Vi må sjekke inn på ny så vi går etterhvert til Cruze Bay på St John. Det er naturpark  på vestsiden av øya så de få som bor der må finne seg i at det rusler esel og rådyr rundt husene. men det er utrolig fint. 

Tja ikke ille tomt det her, men se eslene som kommer inn på plena på venstre side...tenker vi finner oss en rolig plass å ligge til i morgen. Morro å høre når eslene starter å synge....




4 kommentarer:

  1. Hei Catara :-) Vi sett på Nordsihaugen ætti to fine daga på Tøtdal ("fine"... - snøelingan gikk jevnt og trutt, men vi fikk fløtta Windyen fra saga te P-plassen nedenfor Allan). No e det bære polering og bunnsmøring som gjenstår - så e det sjøklart her te lands å :-). Quizen va vanskelig!! Nr. 1 ser vi at e en konkylie, men nr. 2... Vi finn itj ut kor høgt det e fra masta og ne t vannet. Beklager!! Men vi har tænkt å mål opp når dåkk kjæm heim!! God helg fra Nordsihaugen. Vi kosi oss me helg, fri, fyr i ovenen og fine bilda fra Karibien. Kos dåkk me alt det fine dåkk har rundt dåkk!!!

    SvarSlett
    Svar
    1. Hva har dokk it polert enno, e jo snart 4. mai...
      Angående høyde på masta, jepp du e velkommen til å klatre opp i masta og ta med målband.
      Vi tar d når vi kjæm heim, å vi e jo heim snart, går fort no..
      oim

      Slett
  2. Hei på dokk!
    Det er forskjell på folk. Noen har det varmt og godt og vi har neglebitt langt ut i Mai! Regne med at det blir sjøsetting ila dagen og det er alltid godt. Gleder oss til det blir Catara -aften i forsamlingshuset. Regne med at det går noen dager før vi får samme badetemp som Catara sitt manskap.
    Riktig god helg!
    Allan

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei
      E vel litt lavar temp på tøtdalbotnet ja, men sjøsetting e like stort hvert år. Du må monter web. camra på veggen så vi får følg me framover....
      God helg til alle på sjøflata.
      oim

      Slett

KOMMENTS