fredag 30. mai 2014

En uke i New York

Hei og hå, nå er det snart helg igjen.

Hører det er tropetilstander hjemme og det høres meget bra ut. Her var det knallvær frem til vi skulle på METS kamp, da kom en kaldfront over NY, men i går kom solen tilbake. Vi har vært litt overalt på Manhatten men  ender alltid tilbake på øvre Manhattan, Time Square og 5th, 6th og Lexington Avenue og området rundt der. Vi var en dag i Downtown og så på noen kjente bygg og .....som også er nevnt i Quizen, men hva er det??.
Ellers har Tove også hatt bursdag, som ble feiret i går. Ganske enkelt å feire bursdager i NY, lett å finne på noe. Nå har vi vært så lenge at vi har funnet favoritt restauranten vår likeledes favoritt dineren, men nå er vi strakst på farten videre....typisk det da.
Men vi har jaggu kommet frem til en ny fredag, forøvrig vår siste fredag her i NY.

Oi oi, hadde glemt rett svar på forrige Quiz, 
1) 15 land 2) Odd Børresen
Aino og Roar var eneste med helt rett svar. Utrolig bra tippet!!!

Fredags Quiz:
Bilde t.v: Hvor er dette, og hva er det?
Bilde mid.: Hva er dette?
Bilde t.h: Hvem er dette og fra i hvilken film er han med?

Dette kunne vært oss, vi hadde en plan om å seile hit. Men da de faste broene er på 65 fot  langs indre waterway kommer vi ikke under. Da skrinla vi den planen. Men dette var den eneste seilbåten vi så mens vi ruslet langs Hudson River
på nedre Manhatten.
Vi har også vært i Central Park, to ganger faktisk. Utrolig fin Park midt i NY. Og den er stor. De leier ut sykler for å ta seg opp til den andre enden.


Merkelig å se folk ro på en dam midt i NY......og så må de betale for det, vi leide ikke båt!!

På tur ut av Central Park ser man høyhusene igjen. Litt av en kontrast. Det er faktisk stille inne i Central Park
Dette er ikke et bilde, det er dyr i rett størrelse, men de er utstoppet. Vi var på Museum, vanvittig stort på 3 etg. De hadde så mye rart at vi ikke rakk over alt. Disse 'dyrebåsene' er ca 3-4m dyp så går det over til et maleri. De så utrolig ekte ut. Sykt mange utstoppede dyr. Flere elefanter , bøfler ag andre store dyr.


Kan ikke ta med bilde av alle dyrene på arken, men denne var litt kjekk. En Norsk elg, eller kanskje ikke. Dette var vist en ur-elg, vanvittig stor. Den krona var flere meter og må veie minst 70-80kg. Hadde vært noe å få på post til høsten for alle dere som jakter elg....

Men Time Square trekker som en magnet. Var der mange ganger. Pussig gitt...

Er da litt tøft med elektroniske reklameplakater på nesten 50m
som skifter bilder. Gir et eget inntrykk i kveldsmørket.

En kveld  møtte vi Mannskapet fra HekkoGekko, en Tysk båt som har samme reiserute som oss. Vi har seilt med de i Karibia, og vi fløy samme flight hit. Koselige folk. Det ble burger på en diner. Svein har bodd her tidligere så han kjenne NY godt.

Wall Street er ikke så mye å se egentlig, men er man i NY må man bare gå en runde i finansområdet å se på alle suit's og Tromp bygningen, og den gamle kirka i enden av gaten da. Dette bildet ble feil vei, men rekker ikke å snu det nå, er på tur ut på shopping shu....skal snu det senere.

DownTown er masete med ombygging, mye trafikk og støy. Anbefaler ikke å bruke lang tid i der. Så vi peilet inn de grønne områdene helt nede mot Hudson River (også downtown). Egentlig var det alt for varmt for å gå rundt med bukser, men vi klager ikke så lenge det er varmt..

Tok med et siste bilde av gamle dyr som ikke finnes lengre. Er vel ikke så vanskelig å se hva dette er. Nicoline hadde peilet ut avdelingen med Indianerhistorie og den syntes jeg var den beste. Der glemte vi ta bilder dessverre, men det var bra. Etter 3-4 timer ble vi trett og ruslet ut. Fikk ikke med oss så mye fra Asia, neste gang.....

4 kommentarer:

 1. Heisann! Regner med at det har vært flotte dager for dere i NY. Har alltid sagt at Amerika er et fantastisk land. Lykke til videre!
  Allan

  SvarSlett
  Svar
  1. Yep, US er litt av alt, fra fantastisk til tragisk. men liker man store ting, gromme motorer, fete biler, base ball, hockey, burgers, steaks, ribs, pancakes, fries, shopping osv, da er en uke i NY veldig kort tid.
   Vi har hatt det helt panserfint i NY, LS snakker allerede om å dra tilbake.....
   oim

   Slett
 2. Hei og hopp!
  I dag er det overskyet, litt yr og ca 10 grader. Vi hadde tenkt oss en tur til Brakstad eller Hamnavika, men venter heller til dere blir med, eller til det blir litt varmere.
  QUIZZZ:
  1: Ground Zero Memorial.
  2: T. Rex
  3: Fra Påskeøya. (Dum dum Natt på museet)

  Ha fortsatt fine dager i storbyen :)
  Lykkelia

  SvarSlett
  Svar
  1. hei

   synd at tempen datt da. Vi blir med til både havnavika og Brekstad vi, men rekker det ikke før slutten av july, så dere får sjekke forholdene til vi kommer heim

   oim

   Slett

KOMMENTS