tirsdag 13. mai 2014

Tordenvær over USVI

Hei

Da har vi tilbrakt en hel helg i Karibia i tordenvær og regn, og det regnet konstant hele helga. Men kjekt å ha opplevd det også.  For oss var det veldig bra, fikk vasket båten,  fikk samlet masse vann til skylling av klesvask osv, så alt i alt ikke ille. Og vi fikk koset oss inni båten.

Men i dag er det løsning av Quiz:
Bildene viser fra V : Vinch, Kompass, Pedal Saltvannspumpe

Det som er minst brukt er som de fleste har tippet, Kompasset. Kompasset bruker vi mest for å sjekke vindretningen, ellers er det kun GPS.  Vi har også sekstant med oss, samme som Columbus navigerte med ( for sånn i ytterste nød), men vi satser på GPS. Tror nok Columbus hadde valgt GPS han også hvis han hadde seilt i dag.
Vinchen brukes når vi seiler, Saltvannspumpen brukes flere ganger daglig. Skyller av alle kopper før vask, sparer masse ferskvann med det.  Ferskvann går på elektriske trykkvannspumper.

Var flere med rett svar denne runden, så da blir det den som var først ute og det var Knut fra Skage. Grattis Knut, men han er vel også den av oss som har lengst fartstid på sjøen...

Se her du, nå smeller det snart igjen. Bak oss ligger en tysk båt vi ikke kjenner og Casandra, en Nederlandsk båt. De har med seg en liten jente.  Foran oss ligger Heckogecko, en tysk båt som har 2 gutter med. Kjempetrivelige folk i begge disse båtene.

Og så kom regnet, og vi samler vann i alle spann..

Her kommer det en skikkelig dush fra taket, bøttene fyltes for gitt.

Tove gikk berserk og vasket alt som var av tøy i båten, møkkete eller ikke. Alt skyllevann måtte brukes....Nicoline derimot legger knapt merke til at det regner når hun leser.

Men i går kveld  løyete det og da ble det en tur på stranden  igjen....


Vises at vi har sittet i ro lenge nå, da blir det mere hopp og
sprett og 'opp ned'


Vi dro på land på en ny strand, en bitte liten strand, kansje 60m lang, og der, i en palme lå det jaggu meg en sjørøver å sov. Sikkert en som hadde kommet frem etter alt regnet. Så nå er det bevist, det finnes fortsatt sjørøvere på disse øyene. Alternativet kan vel være  en som har blitt igjenglemt fra innspillingen av Pirates of Caribbean...hvem vet...
Vi listet oss stille tilbake.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

KOMMENTS