fredag 9. mai 2014

St John, ikke langt fra den Karibiske drøm!

Hei og hå, og fredag igjen

Hvis du drømmer om late dager på en hvit strand, ligge under en palme i hengekøye, bade i lunkent men friskt klart turkis vann, da anbefaler vi å prøve St John. Vi  har ligget her  litt over en uke og den uka har gått fort.  Det er faktisk slik en leser om, palmer, øde strender, sol og stille vann.  Kanskje litt mer stillehavsidyll enn Karibia faktisk.
Vi har funnet oss en strand hvor vi har tilbrakt mesteparten av tiden.  Men i går kveld gikk vi inn i ei mer beskyttet  bukt pga vindøkning og tordenvær. Det har ikke regnet på uendelig lenge så det var godt å få vasket båten. Men når det regner, da regner det så det monner. Vi måtte åpne dreneringen på jolla, den regner full…..men takk og pris båten er tett. Vi så en annen båt (som også har gjemt seg her vi er) med madrasser og klær på dekk i dag.


Men det er Fredag  igjen, og siden det straks er vår og båtliv tenkte vi å  spørre litt om maritime komponenter.

QUIZ:  Her er det bilder av 3 komponenter på båten vår. Hvilke komponenter er dette, og hvilken en er MINST brukt, på turen til nå??
Lykke til.I dag kjørte vi til Canel Bay for å få nett.
Laster opp noen bilder fra herlige St John:

Kan vel ikke bli mye bedre enn dette, dette er da Karibia på sitt beste.


Puh..litt beach jobbing må til, Catara ligger bak palmebladet...ingen trengsel her nei.
Men før vi gikk hit var vi innom en av de små naboøyene for å snorklet litt. Utrolig fint der og.

Her var vi på land på en kjempefin rullestein strand, ren og pen.

 Og i vannet utenfor var det liv, du snakker om å svømme i stim. Her var det også noen få av de mer skjeldne HackBill skillpaddene....men skal ikke legge ut flere skilpaddebilder nå...

Vi har jo vist mange bilder av fiske nå, men det spesielle her er at det er så mange av de store sorte fiskene i lag det er mer sjelden. Dette er nesten voksne French anglefish, de endrer mønster og farve når de blir voksne. LS er vår utskremte undervannsfotograf.

Siden det snart er slutt fra Karibia tar vi med  et bilde av 'blader' fra havets bunn. 
Vi svømmer forbi slike nesten hver dag så vi tenker ikke så mye på de lengre.

Og litt røde koraller

Men livet i båten går sin gang og mat må til. Noen ganger vokser brød deigen fort, andre ganger vil den slettes ikke…..

Mens  Nicoloine har laget godteri til oss, søtsaker hun har funnet oppskrift til på YouTube

Jo denne lille stranden får poengsum 10, ikke mye å si på denne, den har det vi trenger…tror vi døper den Catara beach.

Her er palmer med kokosnøtter, og med passe avstand for 
montering av hengekøya….
…stille og fin, ingen turister (bortsett fra oss da…), og med passe avstand til Catara.

Joda, jeg måtte selvfølgelig prøve ‘opp ned’ turstien jeg også, blir litt satt ut når hodet peker ned, tror ikke jeg kan bli astronaut. 

Ble flere kvelder med kveldsidyll på ‘stranda vår’. Vet ikke om den har noe navn. Den  er ca 150m lang så den er veldig liten på  St John som har store strender overalt.

Og utsikten fra båten om kvelden er upåklagelig...
Ønsker dere ei riktig fin helg


4 kommentarer:

 1. Hei på dere.
  Karibia har virkelig innfridd forventningene, ser jeg. Flotte bilder, får en følelse av å bli litt "kjent" med området her oppe i der kalde nord også. Etter denne helga er snart det meste av årets ved gjort klart for tørking, et litt annet fokus enn hos dere. Men vedarbeid er faktisk ganske ok. Så til oppgaven: Tror det første bilde viser enten utstyr for å kveile tau på, eller kanskje ei ankerbremse (må gardere her)? Det midterste er nok kompasset mens det siste er en pedal. kan det være fotpedal til vannpumpa? I tilfelle er det nok den dere har hatt minst bruk for. Er ikke så veldig stø på slikt maritimt utstyr, så må nok innrømme at jeg søkte litt råd hos Roger på to av bildene. Hilsen Tone

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Tone, vedarbeid ja, d blir man varm av, men koselig er det.
   DU har helt rett på komponentene, men vi bruker kompasset svært lite, er mest til pynt faktisk. I dag er det elektroniske kompass som gjelder,men å vaske kommer går på gamlemåten fortsatt. Saltvann sparer masse ferskvann så den brukes hele tiden.
   Vi er straks klare til nye eventyr og hoppe av båten en 10-11 dager, planen er å dra til NY neste uke.

   So long
   oim

   Slett
 2. Alltid like spennende å gå inn på bloggen for å se hva dere tilbringer dagene med der borte i Karibiens sol og varme :-) På Tøtdal har det vært konfirmasjonshelg, og William er nå både konfirmert og behørig feiret. Jo Gangstads framførte flere nummer, og vi er utrolig imponert over nivået! William fikk ny bassgitar i konfirmasjonsgave, og han har blitt skikkelig FLINK! Løvet på bjørka har snart sprunget ut, så nå kan vi nesten skryte på oss litt sommer i Trøndelag også.. I det minste "forsommer". Men ustabilt er det, det skal være sikkert! I går satt vi ute på verandaen på Nordsihaugen med kaffe og sjokoladekake og nøt godværet. 15 min etterpå sprang vi inn med kopper, fat og puter.. Da hagla det!! Ja, ja. Sånn er det her til lands :-) Når det gjelder Quizen satser jeg sterkt på at Tone og Roger har løst den, så vi prøver heller neste. Ønsker dere gode dager videre. Hils alle!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei
   Blir morro å høre bassisten når vi kommer hjem, ble sikkert knall å få ny bass. VI har ikke hagl, men regn, massevis de siste dagene, men nuh skinner sola igjen.
   Jentene syntes det ble kaldt i helga, LS tok på fleespledd, var jo bare 27,5 grader....
   Lurer på hvordan det blir å komme hjem!!

   oim

   Slett

KOMMENTS