tirsdag 6. mai 2014

Innsjekk på ny i St John

Hei igjen

Da her vi absolutt blitt US visitors igjen, ny innsjekk i ST John, og nå har vi ikke mindre enn 3 stempel i passene våre bare fra US øyer. Men det er veldig enkelt og koster ingenting i motsetning til de andre øyene lengre sør i Caribia. Denne gangen sjekket vi inn i St John. En bitte liten koslig og rolig 'by' (ville vel kalle det et lite tettsted). Her får man den første smak av US. Pickup'ene er så store at det nesten ikke er plass for de i gatene, her får du spørsmål om hvordan du vil ha burgeren stekt (medium - well thanks..), og lunchen serveres på svære fat. Har vært endel i US og må bare si at det føles godt å høre lyden av V8-ere, kjenne lukten av burgere på grillen, drikke iskald cola med gratis påfyll, jo dette kan vi like.....

Men vi må ha svar på Quiz:
1) Dronning hjelm (queen helmet) konkylie
2) 20 m 

Merkelig nok hadde ingen rett på 1, men flere var svært nært på 2. Knut var både nærmest og raskest, så Knut du vinner denne runden. Svein får pluss poeng fordi han hadde 19,5m 'på flo sjø'......men det holdt ikke helt denne gangen.


Vi sjekket inn på ny i Cruz Bay St John, øya som stort sett er et naturreservat. Men utrolig koselig på land også. Lånte litt bilder av Nicoline.

Var jo rene kø-seiling inn til Cruz Bay, merkelig for her er det ikke mye båter

Og når vi først er i på land må vi sjekke butikkene...hmmm denne kan være kjekk å ha på en kald vinterdag

Enten har de bare tatt de fargene farvehandleren hadde, ellers så er de opptatt av diverse farger, kjedelig er det iallefall ikke

Vi la oss utenfor Canel Bay, litt bølgete men masse liv i sjøen. Dette er under båten minutter etter vi stoppet. En stor stim med blåfisk kom å spiste av alt gresset på kjølen, det var praktisk.

Rett innenfor oss ligger Honeymoon beach...navnet sier vel sitt. Vi svømte inn fra båten.

Kan nesten virke som det begynner å bli litt 'kjedelig', og at alt er prøvd, for nå har jentene begynt å spasere båten på langs på undersiden 'opp ned'

Elendig fotograf, men dett er selfølgelig LS som spaserer bortover båten 'opp ned'. Jeg har prøvd det selv og det er ikke enkelt, man blir desorientert av å stå opp ned.

Dette er også nesten rett under båten, ca 6 m ned. Var ikke rare steinen, men alle skulle gjemme seg der...ganske dumme..

Men når det er mye fisk blir også barrakudaene svære. Urk, 2 slike Gedigne barrakudaer patruljerte området. Vi tar helst bilde når de har passert. På Youtube har vi sett angrep på folk  fra mindre barrakudaer enn dette. De er enormt sterke og raske. Men de skal være harmløse hvis man ikke vifter med noe blankt, eller plager de. Vi er normalt veldig rolige i vannet når disse beista kommer sigende...men det går nok bra, vi har ikke hørt om noen angrep her.

Men etter en par netter i Canel dro vi videre opp på nordsiden, skal vaske båten under og skifte sink, var for urolig i Canel bay. Her er det ikke nett så vi måtte tøffe ned langs øyen å finne noe nett for å laste opp dette inlegget. Fint er det her iallefall. Dette er utsikten på tur ned  nordsiden mens sola går ned.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

KOMMENTS