onsdag 30. april 2014

Samling i Dead Mans Bay

Hei
Siden det nærmer seg avreise fra Caribia måtte vi få med oss et avskjeds party med TirNa Noir og Bliss. Samme hva man kaller det, morro likevell, så vi ble samlet i Dead Mans bay i helga. De skal dra mot Azorene neste helg mens vi drar mot USVI og USA, men vi håper å treffes i England igjen. 
Det er kjempefint i denne bukta og vi har ikke kommet oss lengre enda. Noe utsatt for dønninger, men vi har ankret langt inn bak et lite rev og da er det fint. Her er det ingen bøyer, ingen charterbåter og ingen lokale da det kun er et resort på øya. Deler av øya er privat men det er lov å gå hvor man vil, iallefall tror vi det.

Men vi må ha med løsning på Quizen. Kan virke som den var litt vanskelig, men Knut Mork hadde rett løsning ganske så kort tid etter den ble lagt ut så han ble denne rundens klare vinner.
Svar:
1) Nelson Mandela
2) 24x6,8= 163,2 + 24x6,5=156 + 24x4,41= 105,8  blir totalt 425nm, 
   tallet er 425
3) Plusser du på 10 timer med 5kt blir det 50nm, dvs totalt 475nm. Han seiler platt lens (rett bakfra) på NØ fra Cascais, dvs retning mot Madeira. Men med 475nm kommer man kun til Porto Santo, en liten perle av en øy like før Madeira.
Svaret er Porto Santo.Simon fra Biss viser oss ballferdigheter i skumringen. Nicoline var kveldens fotograf.

Men før vi dro på land og startet feiringen møttes vi ca midt mellom båtene. Her sitter man ikke rundt kjøkkenbordet når man treffes, nei her går praten mens vi ligger i vannet

Og så koselig at måkene har kommet. Disse hettemåkene skriker identisk med våre måker, så det er en fryd å høre på de når de skriker i kor.

På stranden er vi ikke bestandig alene. Et par slike rare katter vandrer frem og tilbake på stranden. Men siden de spiser blader og gress føler vi oss rimelig trygg når de labber forbi.

Jolla blir flittig brukt når man skal fra den ene til den andre. Vi vet nesten aldri hvor jolla vår er, den er det Nicoiline som kjører rundt med

Rett frem fra båten ligger ei lita strand med et 'grillhus'. Så langt har vi aldri sett noen der, men vi tror det tillhører resortet. Så vi fant ut at det var sikkert greit at vi lånte denne en kveld.

Tove og Louise tok en tur å sjekket området rundt grillhytta som absolutt  ble godkjent. Var jo til og med en liten plen her.

Og plen er det lenge siden vi har sett, så da måtte vi sitte og leke her en stund...morro med litt gress til forandring fra sanden

Men den beste plassen var nok hengekøyen ved grillhuset, den var helt rå...Noen må jo passe på mens maten blir ordnet....

Men party ble det til slutt i grillhuset og kjempekoselig ble det. VI ble sittende til de første mygg summet i nattemørket, da trekte vi oss fort ut. I Caribia finnes 2 skumle myggbårne sykdommer, så mygg liker vi ikke uten at vi er dynket i DEET. Men heldigvis er ikke myggen ute på båtene (LS mener hun har hørt en...)

Men verken små eller store hadde noe imot at partyet fortsatte på Catara. De yngste spiller alle MineCraft på iPad, og siden vi har nettverk i båten kan alle spille i lag. Det er et yrende liv når de snakke i lag samtidig som de spille i samme verdenen. Men morro har de det og de har brukt endel timer her for å spille i lag, men det er jo kjempebra. Strøm (les diesel...) har vi da nok av.

Tok med dette bildet for å vise at det ikke bare er små seilbåter som syns denne bukta er fin. Kom en halvstor motorbåt å slapp anker bak oss. Svein, du som leter etter båt, kan en slik være noe for deg?

Dette må da være en danske......Uansett, siste helga med Bliss og TirNa Noir ble kjempefin.  Etter en par dager ser vi allerede frem til å treffe de igjen. Dog, vi vet ikke om vi treffes igjen, men vi håper det. Uansett, vi ønsker de en riktig god tur videre.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

KOMMENTS