fredag 23. mai 2014

Bonus fredag i USVI

hei igjen
Hurra, vi fikk akkurat en fin plass, i siste liten
Båten vår er litt for liten her, er for 100 fotere.
Men pytt, her ligger Catara godt blant de store..

Jaggu ble det en bonus fredag på oss. Det har blitt endel forsinkelser, og vi er nesten en måned etter plan, men vi klager ikke. Siste uken i USVI var veldig fin den og. Den 18. Mai dro vi opp til St John og har seilt der oppe til vi dro ned hit i går. Men dette blir helt sikkert den siste fredagen, da vi drar videre med fly til NY i morgen. Båten blir liggende her i marinaen.
Litt små hektisk akkurat nå da vi skal klargjøre båten for shipping, men vi skal vel greie å komme i mål. 
Vi er nå inne i marina for første gang siden vi kom til Caribia. I litt over 5 måneder har vi ligget for anker rundt omkring i Caribia, så nå er det vel på tide å komme seg videre.

Siden det er fredag må vi legge den aller siste Quizen fra Karibia:

1) Caribia har et et merkelig system av øyer og land
Hvor mange land tror du vi har besøkt i Caribia? (innsjekk og utsjekk i nytt land)
2) Hvem er det som sier (synger) 
" ...jeg seiler så sakte jeg kan, for turen er slutt når jeg kommer i land..."


Siste uken har vi bare nytt de fine dagene. Seilt langsomt.
Dette er slettes ikke ille.

Nå har vi vært her i over 5mnd. De 3-4 siste månedene har vært finest, og BVI + USVI har vært helt knallfin. De spanske VI ( mot Puerto Rico) og St John (USVI) har de fineste strendene, minst båter, og enklest å finne seg en strand for seg selv. Utrolig fint.

Her ved Christmas Bay har vi ligget noen netter den siste uken. Kjempefin liten øy med masse rokker. Linn Sofie dykket med en 'familie' på 5 rokker da en stor ørnerokke plutselig kom og svømte mellom henne og og de andre rokkene. Utrolig opplevelse.

Ja hva koker de her tro....

Men vi har da jobbet litt. Vasket båten under igjen, forsterket Spray Hood'en litt og slikt. 

Så var det siste seilas i USVI. Vi har satt seil  på tur mot St Thomas.

Og dette er det vel mange som forbinder med St Thomas.
Vi er på tur inn mot Charlotte Amalie der Cruise båtene kommer inn.

Da var vi parkert i Crown Bay, på vest siden av Charlotte Amalie. Vi hadde ikke bestilt plass så måtte ta til takke med en longside plass helt ytterst i marinaen.

Nå har Rob vært her å signerte papirene slik at han har tatt over ansvaret for båten i marinaen og for å ta den ut til lasteskipet etter at vi har dratt.

Og her ligger skipene å laster småbåter. Det ligger opptil 3-4 skip her samtidig og laster motorbåter og seilbåter.  Båt på båt har blitt veldig vanlig, og det sendes utrolig mange båter herfra. Man sparer tid og får anledning til å se noe mer den tiden man har til rådighet. Vårt skip har ikke kommet enda, men det ser likedan ut som denne. Skal laste 48 båter. Motorbåter under dekk, seilbåter oppe på dekk. 

3 kommentarer:

 1. Hei Catara :-) Morsomt å følge dere på en fantastisk tur!! Regner med at damene om bord får aktivert "samler-genet" når dere skal på storbyferie. Quizen.... Nr. 1 var vanskelig. Tipper 15. Nr. 2 var lett: Odd Børresen :-) Lykke til videre på ferden. På Tøtdal begynner det å fylles med båter i båsene på brygga. Velkommen hjem!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei
   Ja nå kan jeg melde om utrolig god stemning for mannskapet på Catara. Vi har fått et knallbra hotell midt på manhatten, og jentene shopper med brede smil.
   Etter 5 mnd hvor vi ikke har sett butikker har vi mye å ta igjen, og her er det jaggu masse å se og gjøre. New York er helt rått, morro at jentene trives...
   Når det gjelder quizen må jeg faktisk telle over selv, husker ikke, men de første månedene var det masse sjekk inn/ut da nesten hver øy var eget land. odd børresen er selfølgelig rett, og for en fin tekst da.
   Skal bli fint å klappe til kai på Tøtdal igjen.
   so long
   Oim

   Slett
  2. Hei igjen

   Sjekket antall, var 15, godt tippet!!!!
   Odd Børresen er rett.
   FULL POTT

   oim

   Slett

KOMMENTS