tirsdag 3. juni 2014

Så ble det London

Tror han har fått for stor lue....
Hei hei

Da har vi dratt fra Burger'ens rike og jaggu kommet til London, byen Nicoline har gledet seg til å se i lang tid. Blir vel ikke riktig det samme når vi kommer fra NewYork, men London er en utrolig koselig storby med et kjempefint downtown. Vi valgte å fly Norwegian fra NY (patrioter vetdu...), og det kan vi sterkt anbefale. De nye dreamliner flyene er bare helt fantastiske. Kjempebra underholdnings pakker, god mat og drikke, kjempebra fra Norwegian.


Låset på en gate inn mot Bucingham
var jo mindre enn det vi bruker på
gummibåten....pingle greier gitt
I London har vi ikke rukket på så mye enda, men vi har tatt en liten kikk i downtown i dag, rundt Slottet, Victoria, Soho og Chinatown.


Må snart kutte buskene så dronningen får se hva klokken er
Big Ben viser fortsatt tiden på Buckingham Palace

Buckingham Palace, Der måtte vi jo bare stikke innom når vi er i London

Fra Buckingham mot elva er det en fin park, der hadde de jaggu satt ut 'museums-stoler'. Husker vi hadde to slike når jeg var liten gutt.....nja da er de vel ikke så gamle lell da....

London er ikke bare hus og biler, er mange grønne lunger, som her med noen heftige tre

Disse hønene som tusler rundet i parken har forvokste føtter, er de rareste hønene vi har sett...
Står litt i stil med hattene til dronningens vakter.

Wow, tid for Lunch. Vi fant oss en fin plass ved Themsen, like ved Tower Bridge rett forran Tower of London. Solen kom og det ble riktig varmt. Fish and Chips selvfølgelig. Ikke i avispapir, men i esker som er trykt som avispapir for ikke å miste image...tøft... Men vi fikk med sukker istedet for salt, det så vi ikke, så det ble ett søtt fiskemåltid.

Utsikten fra Lunchplassen var helt grei, Tower Bridge, en gang en stor ingeniørkunst, fortsatt meget fin.

Dette er Tower of London, et hus med konger og dronninger som har generert utrolige historier fra den skrullete overklassen i England, det er så ille at man kan lure på om det virkelig har skjedd...

Rundt House of parlament, som forøvrig er et praktfullt bygg, (som også rommer tårnet med Big Ben), er det er gjerde med hånd smidde utsmykninger på toppen. Jeg tenker at han som fikk denne jobber tjente sikkert noen kroner, det er ufattelig mange meter gjerde med slik pynt på toppen.

Så endelig, Picadilly Circus. Det blir liksom ikke det samme etter Time Square i NY, men det er da koseligere her.  Downtown London er utrolig lun og fin. For dere som ikke har vert her, ta en tur. Det er kjempeenkelt å finne frem og reise rundt med Metro i London. I NY var Metroen mye større (selvfølgelig), men er ikke like godt merket og ikke på nær så bra gjennomført.
Metroen i London er knallbra og enkel.

Like opp for Picadilly ligger denne Attraction plassen.
Nicoline hilser på en kopi av verdens høyeste mann

London eye, atter en turistattraksjon. Et pariserhjul som snurrer utrolig sakte...halv time per runde....

London har ingen skikkelige høyhus slik som NY, men vi så ett høyt bygg som har tenkt å bli litt høyere, var to digre kraner på taket

Og tenkt at på butikken her fant vi  en pakke Norsk laks. Denne kostet ikke mer enn 23kr, og inneholdt også en liten pakke med fantastisk god sennep (sennep og appelsin saus). Det smakte himmelsk godt. Gleder oss til å komme hjem å spise norsk fisk.

4 kommentarer:

 1. Herlige reisebrev, folkens!! Jeg kikker stadig innom bloggen deres for å se om det har kommet noe nytt. Like morsomt hver gang dere har lagt ut bilder og skildringer av plassene dere besøker!! I Trøndelag er det nå varmt og godt. Syrinen blomstrer, rabarbraen er DIGER og det er ingen tvil om at det nå er sommer her også. Kos dere i London! Ser fram til neste innlegg på bloggen :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei
   Det høres lovende ut, skal se det blir sydentilstander på tøtdal når vi kommer hjem.
   God helg.
   Oim

   Slett
 2. Hei på dere!
  Så kjekt å se fine bilder fra London. Var i London i fjor og trivdes godt. Vi bodde ved London eye. Ellers er det flott vær i Trøndelag nå. I dag 27 varme grader her i Steinkjer . Lørdag morgen settes kursen for Calpe i Spania , blir nok sol og flott der og. Skal bli godt med ferie. Går i maling av hus og beising av terrasse nå. Kos dere i London og nyt storbyen. Klem fra astrid

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei
   Har hørt at været er fint hjemme ja, måtte d bare vare i hele sommer.
   Ha en fin tur til spania, og hils alle de andre reisenissene.
   God helg
   Oim

   Slett

KOMMENTS